Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

søndag 30. mai 2010

Sommer, sommer, sommer..

Kan vi ha det bedre, sol og endelig varme. Har brukt dagen til planting i Plommebedet.  Mary Rose, Louise Odier, Bella Rose, Pink the Fairy mm. Sommeren er kommet til Parkvegen og energien i takt med den.. På samme dag nyter vi noen vakre Tulipaner som har tatt vegen fra Amsterdam, en dag i fjor høst.

lørdag 29. mai 2010

Utflytting på sørverandaen

I dag har det vært full action fra morra til kveld. En nydelig dag, trass i mye vind. Handyman har gjort ferdig gjerdet og spadd vekk resten av torva i bedet som forbinder Velkomstbedet og Plommebedet. Jeg har brukt formiddagen til å flytte ut på verandaen. Tok ned en gammel kommode fra loftet. Den trenger sårt til litt pussing og maling, men det får være til en annen dag. Handymans konkylier fikk også komme ut i det gode selskap :-)Ettermiddagen har jeg brukt til luking, men nå er jeg jammen kommet rundt i alle bed. I kveld blir det Grand Prix, ønsker en fin lørdagskveld til dere alle.

fredag 28. mai 2010

Loppemarked på Chateauet

I går hadde hagelaget loppemarked. Det er alltid kjekt å treffe andre hagegale, prate om planter, handle litt og kose seg sammen i fine omgivelser. Noen lopper ble det da også.. Bispelue, Blå Valmue, Pelargonia stiklinger, Juleroser, Veronika mm.


I dag gikk det strake vegen til BoGrønt etter jobb. Jeg skulle handle jord og Pelargonier. De hadde Dronning Ingrid i sortementet og det kunne jeg jo ikke motstå. Men tenk, så ble Ludvig også med hjem til Parkvegen. Han sitter nå å passer på noen av Pellisene og ønsker oss velkommen hjem.


onsdag 26. mai 2010

Lilla blomstring

Våren er en herlig tid. Trass i lave temperaturer, plantene har skjønt at det er vår.. Hver dag etter jobb, tar jeg en runde i hagen. Det er spennende å se hva som skjer fra dag til dag. I dag er temaet lilla, en annen dag blir det en annen farge...

tirsdag 25. mai 2010

Yndige små Rhododendron

Rhododendron blomstringen har startet i Parkvegen. Jeg måååå.. bare vise disse yndige små. Kjøpt på Hagelagstur til Sunnmøre for to år siden. Da de kom hjem til Parkvegen, var de bare en neve stor. Jeg trodde først det var nye bladanlegg, de skulle jo ikke blomstre enda.. men tenk den ene har startet blomstringen og den andre springer snart ut.



mandag 24. mai 2010

Prosjektarbeid

Handyman og jeg har alltid mange prosjekt på gang. Tomta vår ligger i en bakke, litt flat plen mot sør (som blir mindre og mindre) . I det nordvestlige hjørnet skal vi sette opp drivhus, men venter på godkjenning  fra kommunen. Samtidig som vi venter, så nytter vi tida til å lage vei opp fra sør til nordøst. Veien skal gå forbi Kirsebærtreet og skal bestå av avsatser og trappetrinn. Denne utgravinga gir oss noe jord som vi skal benytte i forbindelsen mellom Velkomstbedet (bedet med stubbe) og Plommebedet. Så derfor har vi benyttet dagen til å stikke ut forbindelsen mellom disse bedene. Når gjerdet blir ferdigstilt skal vi plante bedet med masse spennende, kommer tilbake med det etter hvert. Men noe er allerede plantet, jeg klarte ikke å vente denne gangen heller... På østsiden av huset, både nedenfor og ved siden av Kirsebærtreet er det mye fjell. Jeg har gravd frem fjellet og plantet mye, men fremdeles er det hull å fylle.. En luksus å ha et helt naturlig Steinbed. Kirkebedet, som ligger nedenfor det østligste steinbedet har begynt å skyte fart. I dag har det fått en etterlengtet vårpuss. Deilig med en ekstra dag fri, da får en gjort masse.. :-)

søndag 23. mai 2010

Vår hageglade leieboer

Tenk så heldige vi er.. som har en hageglad og interiørinteressert leieboer. Takk kjære leieboer for at du gjør det så fint rundt deg, jeg lar bildene tale for seg.

lørdag 22. mai 2010

Skiferlegging ved inngangsparti

De to siste somrene har Handyman blant annet støpt trapper, avsatser og platt for å lage et fint og funksjonelt inngangsparti. Førbildene i bloggen viser hvordan det var da vi overtok eiendommen. Nå er det nesten ferdigstilt, steintrinn i trappen opp til treplatten står igjen, samt en liten fontene i fremkant av fjellet. Takk til Ninni som gav oss noen ideèr på hvordan fonteneområdet kan lages. Vi får se hva som dukker opp i løpet av sommeren... I dag har jeg plantet litt i krukkene, en klematis "Pink Fantasy" skal få vokse opp langs søylen, samt rosa sommerblomster. Noen Nikotiana har også fått plass. En fortsatt God Pinse til dere alle!

torsdag 20. mai 2010

Hageelskere ELSK NÅ

Dagens sitat er  fra Haukebø Hagesenter sin annonse i Budstikka og må bare deles med alle Hageelskere. Så i ettermiddag i strålende vårvær, har jeg elsket min hage og plantet en del av "babyplantene" mine ut i krukker og kar. Gleder meg til blomstringen, Prydtobakk i hvitt, purpur og rosa. Og så Løvemunn i dyp purpur :-) I morgen skal resten plantes ut i bedene, gleder meg,  det er deilig å kjenne jord under neglene igjen :-) Så jeg sier som Haukebø: Hageelskere ELSK NÅ!