Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

tirsdag 29. juni 2010

ENDELIG..

..har noen av rosene startet blomstringen. Veldig sent i år, som alt det andre. Men når rosene kommer, da er det fest i hagen. Alt det andre som også har vært fantastisk, føles som et "Foerspiel" Men det er så vidt startet og først ute var Nevada. Den har blomstret i ca. en uke nå.


Nestemann ut er Therese Bugnet. Den har noen nydelige knopper og fint bladverk.


Og tenk.. i dag da jeg kom hjem fra jobb har Louise bugnet sprunget ut, som den første i Plommebedet..


.. sammen med Mary Rose.. akk for en glede!

lørdag 26. juni 2010

Den gamle trillebåra

I går kom Handyman hjem med den gamle trillebåra, fra sitt barndom rike i Ålesund. Veldig flott synes nå jeg, den får foreløpig stå å hvile seg i bedet mot vest. Her venter vi på sol, sånn at White Cover, Louise Odier, gammel Peon og Lavendel får springe ut i full blomst. Mens vi venter er blant annet, Asalea Feuerwerk, et blikkfang i noen få uker.


fredag 25. juni 2010

Raindrops keep falling on my head..

I ettermiddag har det vært noen kraftige regnbyger i Molde. Nå ser det ut til å klarne opp, det er håp for litt finere vær i løpet av helga. Men det er gøy å fotografere i regnvær, dråpene på plantene kan være som krystaller.. eller var det "Raindrops"

onsdag 23. juni 2010

Midtsommer med ny hvileplass i hagen

Den nye skiferplassen under epletreet, ved siden av Plommebedet ble ferdig til midtsommer. I kveld har vi kost oss i finværet, med utsikten og den nye sitteplassen. Det er fint å ha flere hvileplasser rundt om i hagen, der vi kan sitte ned og nyte det gode liv. God Midsommer til dere alle! Her er noen bilder fra 23.06.2010.

søndag 20. juni 2010

Helt umotståelig..

..eller kanskje er jeg en svak sjel? I dag skulle vi en rask liten tur til Plantasjen, skulle bytte inn en rull med plastkant som ble til overs. Og så hadde jeg 5 blå plastpotter som Plantasjen tar i retur mot en gratis staude. Den umotståelige ble i dag en Hortensia og stauden ble en Kattemynte. Jeg har ingen Kattemynte fra før, tenkte å plante en liten rekke i Forbindelsen, mot gjerdet.
Hortensian har noen nydelige stengler, samme sort finnes både med rosa og med blå blomster.


Gårsdagens umotståelige fant jeg i blomsterbutikken på Torget. En sommerfugl-lavendel i Lavendelpotte. Passer perfekt på verandaen sammen med lys lilla Hortensia.


Til slutt en umotståelig Klematis som har sprunget ut denne helga,Miss Bateman.

Navn på planter

Da er det oppklart, Ole Jonny Larsen har gitt meg navn på denne "eksotiske" planten, kjøpt hos han i Spjelkavika. Navnet er Veratrum Album, eller Hvit Nyserot på norsk.


Den andre oppklaringen gjelder "Palmen", som er kjøpt hos Bjørnar på www.planteliste.net i 2009. Den heter Rodgersia pinnata `Chocolate Wing`

fredag 18. juni 2010

Vårblomstring på fjellknausene. Del 2.

I ytterkanten av steinbedet vokser et stort Villkirsebærtre. Forbi dette treet skal trappetrinnene mot nord legges. Mellom Kirsebærtreet og Kirkebedet stikker et fjell opp. Her har vi ryddet og plantet, nå blomstrer det som bildene viser..


Allium har en nydelig blomstring, men jeg planter den helst i skjul av andre bladvekster. Når den starter blomstringen, så visner bladverket og det vil jeg helst skjule. En hvit Akeleie er også på full fart..


Fjell, rosa farge og varigert skyggesildre

torsdag 17. juni 2010

Vårblomstring på fjellknausene. Del 1.

Tomta vår består av store parti med fjellknauser. På vestsiden ved inngangspartiet er det en stor knaus som fortsetter oppover mot nabo i nord og langs hele nordsiden av tomten. Rett etter knausen var det en stygg oppmurt kant, der det tidligere har vært en inngang i fjellet. Under krigen lagde tyskerne denne inngangen til bunkere inn i fjellet. I 50-åra ble den murt igjen av kommunen og denne delen ble fylt med pukk og singel. En liten treplatting og en utepeis var her også. Da vi overtok eiendommen var denne delen helt dekt med skvalderkål og allslags skrot og kratt. Eføy voks helt ned mot en liten gresskledd skråning. Her står fremdeles en bjørk og under den vokser en peon og dagliljer. Det er det eneste som er igjen, bortsett fra noe eføy som hvert år holdes i sjakk, men som får lov til å holde seg i det bratteste opp mot naboen. Den stygge muren er kledd igjen, gressbakken er blitt uteplass. Nå blomstrer fjellet med steinbedplanter og litt annet.


Vårfloks og Lewisia blant andre, trives her


På østsiden av huset er det bygd et uthus som henger sammen med hovedhuset. Langs hele uthuset er det fjell. Her voks det kratt og trær uten prydverdi. Disse er fjernet, store røtter er møysommelig blitt borte etter stor innsats av Handyman. Det var mye fin jord i fjellsprekkene og noe ekstra er blitt fylt på. Nå blomstrer fjellet.


Stormarikåpen, like før den springer ut i full blomst. Vakker også på dette stadiet. En av hagens få gule..en Ballblomst fra en bestemorhage. Skal flyttes til Dambedet når det en dag blir ferdig.

onsdag 16. juni 2010

"PALME"

Det tok sin tid før den kom opp, men nå er "Palmen" på vei opp i Skyggebedet. En Rodgersia, plantet i 2009. Uvisst hvilken type, men det finner jeg nok ut etter hvert som det bladene blir større. Eller kanskje noen av dere kan fortelle meg hvilken sort?

søndag 13. juni 2010

Plommebed med Forbindelse til Velkomstbed

Ei ny helg med mye utearbeid nærmer seg slutten. Ikke så aller verst vær, noen regnbyger har det vært..men alt i alt greit arbeids-vær. Vi har kommet langt med Plommebedet og Forbindelsen. Skiferplassen i enden av bedet er også snart ferdig, det mangler kantstein og det må vi bestille. Her skal det plasseres en benk etter hvert, vi må alltid finne tid til å sette oss ned og nyte.. Neste ukes mål er å fjerne jordtorvene, jevne ut plenen og så ny plen der et er jevnet. Mellom bedet og gjerdet er det lagt ned kantplast. Plast er "fy" i vår hage, men den synes ikke når det vokser til, så da får det gå.. På den måten har vi fått en smal gang innerst mot gjerdet, det er praktisk, både for maling, vedlikehold og luking. Og så har jeg plantet da, det er jo tross alt den kjekkeste jobben :-)Men det er enda noen hull å fylle, men de skal få stå foreløpig. Det blir nok noen flere roser, men ønsker meg noen spesielle. I trestammen er det hengt opp urner med sommerblomster, måtte pynte litt mens vi venter på ar Roser og Klematis klatrer til topps.


Dette har jeg plantet.

Plommebedet, diverse:
- Dvergblodplomme
- Sypress, saktevoksende, skal klippes.
- Buskbom, kuleformet

Plommebedet, roser og klematis:
- Super Dorothy, Kordesrose
- Clematis, Miss Bateman
- Klatrerosen, Schneewalzer. Tantau 1987
- Clematis, Rouge Cardinal
- Bella Rosa
- Pink Fairy
- Herkules, Kordesrose
- Neon, Kordesrose
- Aspirin
- Louise Bugnet
- Louise Odier
- Mary Rose

Plommebedet, stauder og sommerblomster:
- Malva, Primley blue, Rosea, Moschata og Alba
- Stokkrose r.Peniflora White og en Rosa fått av bekjent fra Vigra
- Ridderspore Larkspur og en Rosa flyttet fra annet sted i hagen
- Anisisop Blue Fortune
- Lavendel, Edelweiss
- Storkenebb, Magnificum og noen delt fra hagen
- Stormarikåpe
- Hvite Nicotiana, Purpur Prydløvemunn

Forbindelsen:
- Hageperlebusk, The Bride
- Buskbom
- Trepioner
- Kinaeiner
- Selvsådde Revebjelle. Hvit med Vinrød innside. Pam`s Choise.
- Hvite Nicotiana
- Hosta, Devon Green
- Hosta, Gold Standard
- Hosta, Halycon
- Hosta, Sum. Substance
- Hosta, Sagaea
- Hosta, Elegans

Da er det bare å vente på skikkelig sommervarme, god vekst og vakker blomstring.

-