Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

søndag 31. oktober 2010

En høsthelg etter mitt hjerte

Endelig, en høsthelg med deilige varmegrader, litt sol.. litt regn.. men mest av alt overskyet og gode  stunder med høstaktivitet i hagen. Jeg ble litt stressa av snøen som kom, hadde ikke rukket å forberede noe som helst til vinteren. Men etter denne deilige helga.. er alt så mye bedre. Det beste hadde vært om alt kunne fått visne ned og ligget som et dekke til våren. Men med alle brunsneglene som finner seg overvintringssteder, under blad og annet avfall, så nytter ikke det. Et femtitalls snegleunger har måttet bøte med livet denne helga. Og med tanke på hvor mange avkom de får i løpet av en sesong, så er jeg ganske så fornøyd.


Foreløpig har vi ingen kompostbinge. Må etter hvert finne en løsning der vi kan klare å holde brunsneglene unna. Med så mye hageavfall, så ble det også en tur på Plantasjen på lørdag. Vi trengte flere søppelsekker. Der var det 50% på all blomsterløk. Trass i at jeg var ferdig med løkplanting for i år, så klarte jeg ikke å gå fra en slik fristelse.


Både Allium, Liljer og Tulipaner havnet i handlekorga. Allium Albopilosum og Multiboulbosum, lilla og hvit. Liljen Chianti.. har de fra før, men det er plass til flere. Tulipanene Salmon Impression og Cladia. Og så Angelique.. fann plass til de fleste i Plommebedet. Gleder meg til våren jeg...



Ønsker alle en fin uke!

søndag 24. oktober 2010

Langflate etter snøfall

Kjært barn har mange navn. Oktoberbergknappen, Høstsedum, Oktoberrose.. den finnes i mange fargevarianter og er en av de som gleder meg om høsten. De er flotte allerede før blomsten kommer og de forskjellige fargene starter blomstringen litt forskjellig. De er også kjempeflotte i buketter. Men nå er det slutt.. snøen siste uke, sørget for det.

De ligger med brukket rygg og sa raskt... takk for i år.

En annen høstfavoritt som også har sagt takk for seg.. er Høstanemonene. Forrige helg stod de fremdeles rake og blostret fint i Kirkebedet. Nå.. er de et sorgens kapittel.


Min kjære "Frøken Senorita" henger med nebbet og gråter.


Nei, takke meg til.. vakkert høstvær uten snøbyger. Det er det, jeg ønsker meg. Da kan jeg nyte Oktoberbergknappen, ja.. i alle fall, en måned til.


 Og for ikke å snakke om... Anemonene.


Og "Frøken Senorita".. kommer du tilbake neste høst, mon tro?



Da ønsker jeg alle som titter innom og er som meg.. en snøfri oktoberuke.

tirsdag 19. oktober 2010

Neglesprett

På med varm jakke, støvler og nyinnkjøpte, varmfora arbeidshansker.. det var ettermiddagens happening. For her er det mye ,som ikke er klart til vinteren. Og i morgen er det meldt sludd. Brrrrr
Men trass i fora hansker, så ble det neglesprett etter kort tid. Må nok erkjenne at senhøst ikke er min greie.


Men litt fikk jeg da gjort før neglespretten ble for ille. Cosmos fikk ta farvel for i år, men er hjertelig velkommen tilbake til neste sommer.


Møbler og reol er flyttet under tak ved inngangspartiet og der tror jeg de skal få stå i vinter.


Avblomstret Hortensia er fortsatt dekorativ, den får lov å stå i rustreolen sammen med høstlyng og lyslykter. Så kan vi nyte den enda en liten stund.



Min høstfarge er Lyngfargen. Den finnes i mange nyanser, denne synes jeg er en av de flotteste.


Men så lenge det finnes roser i hagen, så må de nytes. Derfor får noen stå på bordet og glede oss når vi kommer hjem. Utendørs holder de seg fine i dagesvis.

lørdag 16. oktober 2010

Blomstene får komme innomhus

Det ble ikke den store hagedagen som jeg hadde planlagt. Det er surt og kaldt og jeg sliter med forkjølelse. Derfor er Roser, Cosmos og noen andre gledespredere fått lov til å komme innomhus.
Med varme på vedovnen og tente stearinlys, så blir det en fredelig lørdagkveld med TV og heklerier..

Nostalgiabusken stod med 5 flotte roser for 3 dager siden, i dag lyser de opp i stua. De har fått følge av Stormarikåpen som fann det for godt å glede meg med litt sen høstblomstring.



Cosmos har lagt seg langflat i bedet, men inne er den til stor glede...



I går kveld ble noen av Pelargoniene klippet og satt bort til vinterlagring. Dronning Ingrids siste blomster for i år, får leve videre noen dager i mormors gamle blomstervase.



Ute på verandaen er det tente lys og høstlyng. Da er det bare å sette seg til rette i sofaen, finne frem et glass vin og vente på "Skal vi Danse".
Ønsker dere alle en avslappende og fredelig lørdagskveld!

torsdag 14. oktober 2010

Første vinterdag

Tradisjonen sier at 14.oktober er første vinterdag. På denne dagen skulle primstaven snues og markerte første dag på vintersiden.

Da er det likevel godt å konstatere at det er noe som blomster ute i hagen.. vi får nyte det så lenge det varer.

Rosalilla nyanser.. Tidløs, plantet den for to år siden. I fjor høst kom den ikke opp, trodde derfor at den var borte. Men tenk, da vi kom hjem fra ferie, så lyste den mot oss..


Høstbergknappen finnes i mange fargenyanser, men jeg er spesielt glad i denne. den er hvit, men kommer hvert år med et par kvaster lys rosa.. hist og her. Heritage står enda med noen flotte roser.. og så Astrid Lindgren da.. den har visst ikke tenkt å gi seg riktig enda.


Noen planter i blånyanser holder også ut. Det fine høstværet som var på vestlandet da vi var på ferie, gjorde nok underverker. Noen nedklipte Marikåper hadde også funnet det for godt å komme med noen nye blomsterstengler.


Noen hvite nyanser finnes også.. Hortensian står fortsatt og lyser opp. Og Peppermyntebusken gleder oss med litt høstblomstring.


I følge yr.no, så skal det bli bra vær på lørdag. Det er mye som må gjøres ute før vinteren kommer. Jeg tror jeg vil glemme den første vinterdagen og bare nyte siste rest av høstblomstringen.

tirsdag 12. oktober 2010

Hjemme igjen

Da er ferien over, utrolig hvor fort tiden går.. Sol, bad, god mat og vin, lange spaserturer på stranden, litt kultur, lese og bare nyte dagene.. det er ferie det. Men så er det da jammen godt å komme hjem igjen også, til hus og hage og alt det andre hverdagslige.
I ettermiddag ble det litt pusling ute i hagen og fotografering av det som fortsatt blomstrer. Forunderlig nok.. noe er det da fremdeles å glede seg over.

Storhjelmen blomstrer flere plasser ved gjerdet, den har en flott blåfarge.


Her er noen bilder fra hotellet der vi bodde på ferie, et fantastisk hageanlegg med stier, hekker, krukker, søyler og bueganger. Mange flotte detaljer som kansje kan kopieres etter hvert.. time will show:-)


Det var mest grønne planter som var plantet i krukkene, men noe blomster var det da. Bougainvillea i alle farger voks langs gjerder, murer og vegger. Spesielt vakker var en tofarget i hvit og rosa med tofarget blader. Den blomstrende bananplanten voks i en nabohage. Der ble vi invitert inn av en eldre dame. 


Og så alle krukkene da.. De fanst i tusentall.. I bed, noen knuste og noen hele. På søyler, i trapper.. overalt fantes det et eller annet arrangement av krukker.


Ønsker alle som titter innom, en fortsatt fin høstuke.