Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

tirsdag 5. juli 2011

Overgartneren har bevilget to dager med sol over Romsdal..

..så da er det bare å nyte timene så lenge det varer. Ettermiddagen tilbringes i hagen, klipper litt visne roser og luker et og annet ugresset. Sitter litt i sola og kjenner på sommervarmen.. Slike timer må nytes til siste solstråle forsvinner bak fjellet.

Sjasminen og den første rambleren blomstrer i oppgangen. 
Duften møter oss på vei hjem fra jobb. 
Det er lykke, det!


Pionen blomstrer i sommerkvelden.. stor og tung. 
Da er det fint å lene seg mot en rosekvist.

Pion i godt selskap med Modern Centennial.

Delphinium ruysii "Pink Sensation". En søt og annerledes Ridderspore.


Den lys lilla riddersporen vokser kjempehøyt og er såååååååå vakker.


Alle gode hagevenner.. ha en fortsatt strålende sommekveld!

8 kommentarer:

 1. Artig å se Morden Centennial i fullt flor - med mitt klima er jeg alltid interessert i de kanadiske. Lekre riddersporer du har. Nyt dagene!

  SvarSlett
 2. Skønne billeder - kan næsten dufte jasminen :-)

  SvarSlett
 3. så vakre bilder! nyydelig med det hvite stakittgjerde sammen med skjærsminen og rambleren!! Dere har det så flott:) Klem Ellen.

  SvarSlett
 4. Riddarsporrar! Så vackra! Jag känner att jag behöver fler!

  SvarSlett
 5. Jasminen er vakker....ja hele hagen deres er jo bare helt herlig!!

  SvarSlett
 6. Duftjasmin er noe av det flotteste som finnes når den står i blomst. Likevel er det nok rosene dine jeg misunner deg mest. Her er det lite av det enda. De få som overlevde vinteren blomstrer så vidt, men de nye holder litt igjen enda. Hjelper ikke at jeg snakker med dem heller.
  Riddersporene dine har nydelige farger. Hos meg er alle blitt blå etter hvert. Men flotte er de, så nå må jeg på jakt etter hvite og rosa igjen. Noe skal man jo alltid leite etter.
  Ha en deilig helg i Parkvegen.

  SvarSlett
 7. Hei du! Her var det mye FLOTT og mye sikleplanter, gosj!!!! Og jeg er helt enig at sjærsmin lukter helt himmelsk. Jeg ser du har skrevet jasmin men jeg regner med at det er skjærsmin du mener, eller tar jeg fullstendig feil?
  Og peonen og Modern Centennial var utrolig flott sammen, hvorfor har ikke jeg tenkt på det da? Er ikke helt overbegeistret for fargen på rosen men sammen med peonen gjorde den seg. Tror sammenlig at jeg skal få kjøpt meg en peon til eller kanskje flytte en som jeg egentlig har plassert helt feil og som er veldig lik din og heter Sarah Bernhardt.
  Takk for tips!
  Klems....

  SvarSlett
 8. Herlig som du sier at luktene og fryden for øyet og nese er gevinsten av hagegjøremål når en kommer hjem.Blir alltid litt mer energi også da..sammtidig godt at en sliten kropp kan hente seg inn igjen.....og en kan nyte det hele :O)

  SvarSlett