Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

torsdag 11. august 2011

Nå nærmer det seg... 1000 åpne hager.

På søndag er det 1000 åpne hager over det ganske land. Store nedbørsmengder tidlig i uka, gjorde at hagen så ut som et "takras". Nå har vi rydda og stått på i to kvelder og det begynner å se skikkelig ut igjen. Sist natt var det 4,5gr. på det laveste.. du verden for en sommer...

Bedkanter er blitt stukket. Jeg stikker kantene to ganger om sommeren. Handyman sier at han nå skal legge stein langs kantene, så dette var kanskje siste gang..
Jeg synes de nystukne kantene er flotte, men det varer jo ikke så lenge da.Coral Dawn har fått hard medfart i regnet, men litt sjarmerende er den nå likevel. Den klatrer i ruststativ sammen med Clematis mandshurica. Rust og roser er en favoritt i hagen.


I rosebuen som ble satt opp i vår, blomstrer New Dawn og Clematis Warszawska Nike. Trass i dårlig vær har de strakt seg godt oppover buen.


I ettermiddag fikk Pellisene lov å komme frem for å slikke sol. 
Og her skal de forhåpentlig få lov å stå til over helga. 
Det har yr.no lovet..


Jeg ønsker alle som skal være med på 1000 åpne hager, lykke til!
Håper alle får fint vær og mange besøkende!

11 kommentarer:

 1. Ja det var striglete kanter ;D
  Likte godt rosene og klematisene som får vokse sammen.Lykke til på søndag håper du får mye besøk :)

  SvarSlett
 2. Du har en flott hage å vise fram. Lykke til på søndag. Håper det kommer mange hageglade på besøk:)

  SvarSlett
 3. Så roligt med öppna trädgårdar! Vi hade ett liknande jippo i fjol och det var massor av folk som for runt och tittade och njöt.Det kommer de att göra hos er också.Hoppas ni slipper mer regn bara.

  SvarSlett
 4. Så spennende at du skal være med:)
  Du har en nydelig hage å mye å vise frem,så det går nok bra:)
  Får krysse fingrene for sol hele helga,så plantene får summet seg litt til søndag...
  Lykke til!
  Klem Caroline

  SvarSlett
 5. Så flott hagen din ser ut nå! Håper veldig mange legger turen innom den på 1000 åpne hager dagen! Det var jo flott at det er meldt fint vær, for selv om vi hagefolk kan takle de fleste typer sommervær er det jo finest å vise alt frem i opplett :-)
  Lykke til - og ha en fin helg!

  Stein

  SvarSlett
 6. Hagen din ser nydelig ut! Og jeg er misunnelig på de fine kantene! Jeg deler avgjort din interesse for roser og rust! Lykke til med åpen hage. Skal se om jeg ikke drister meg litt rundt her i Bergen på søndag.

  SvarSlett
 7. Helt enig i at nystukne kanter er knallfint. Hagen ser flott og innbydende ut. Lykke til i morgen :-) skal krysse fingrene for at yr ikke tuller.

  SvarSlett
 8. Heisann!
  Takk for titten i den gammeldagse, velstelte haven din. Vekker mange fine minner ;:OD)
  ♥-lig fra Bjørg Nina

  SvarSlett
 9. Så lekker hage dere har! Synes dine nystukne kanter er flotte! Likte veldig godt den store hvite krukken. Desverre har vi ikke hatt så mye varme i sommer, men det er jo fremdeles lov til å håpe at vi får noen deilig dager vi kan nyte varmen og sola i hagen.
  Hilde

  SvarSlett
 10. Hej fra Danmark!
  Følger med i din blog og nyyyder det:) Sjovt, jeg har også clematis Warsawska nike, som skal stå sammen med New Dawn (den flytter jeg til efterår), nu har jeg set det for real, hvor er det flot!!!
  Bliv ved med din flotte blog!

  SvarSlett
 11. Så flott hage du har, hadde jeg bodd litt nærmere...Likte veldig godt komboen med rust, roser og clematis.

  Jeg har nettopp tatt bort mine steinkanter. Det var ikke så lett og vedlikeholdsfritt som jeg hadde trodd. Nå stikker jeg istedet. To-tre runder i sesongen, det er overkommelig og mye finere. (Bare et lite innspill...)

  SvarSlett