Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

søndag 5. august 2012

Rosebuer

Sommeren 2011 satte vi opp en rosebue ved inngangen til Kirsebæralléen.
Der blomstrer nå New Dawn og Warszawska Nike.

Nå setter vi opp en rosebue til, rett nedenfor den første.
To rader til med stein, blande inn kukompost og så plante... gleder meg!
 

Her skal vi plante Awakening 
 og Clematis Ville de Lyon.


Området mellom rosebuen og Eplelunden ble smal, så da er det like greit med en liten grusgang.


Når det hele blir ferdig, så kan vi vel kalle det en aldri så liten... 
Roseallé?


Awakening har stått i potte og ventet på plassen sin... i hele sommer.
Er den ikke vakker?

Ønsker dere alle en deilig sommeruke!

22 kommentarer:

 1. Ah, så nyydelig! Jeg planta også New Dawn i fjor - men den har ikke blitt så stor. Kanskje den ikke får nok sol...?! Den er i allfall full av knopper nå, og noen roser har tittet fram. Synes den er skjønn - og den passet veldig godt sammen med klematisen din!
  Blir en flott roseallè hos deg! Ønsker deg en fin ny uke,
  klem fra Lunalu

  SvarSlett
 2. New Dawn og Warszawska Nike var flotte partnere i rosebuen! Og det blir ikke mindre vakkert med Ville De Lyon og den nydelige Awakening i den nye! Det blir en flott roseallè!

  SvarSlett
 3. Så flott! En nydelig fargekombinasjon! Jeg likte så godt rosebuene dine- har dere laget dem selv av armeringsjern eller er slike å få kjøpt? Ønsker deg en flott ny uke! Rosealléen blir i alle fall flott! Mvh Monica

  SvarSlett
  Svar
  1. Handyman har laget de av armeringsjern, men lignenede er å få kjøpt av runde rør.

   Slett
 4. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ....dette er og blir kjempeflott. Awakening rosa di er aldeles nydelig. Hagen din er eit praktfullt syn :)))
  Er det lov å spørje om kva rosebuane dine er av? Er det armeringsjern? Og korleis festar du dei i bakken?
  Kos deg med plantinga og nyt ei ny veke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Klart du kan spørre. Rosebuene er av armeringsjern... sveiset og bøyd til av Handyman. De er ganske lange, så endene stikkes godt i bakken. Støttes og kiles fast med stein dersom det er nødvendig.

   Slett
 5. Så klart blir det en roseallè! Nydelig.

  SvarSlett
 6. Hej, din dejlige havekvinde:)
  Sjovt, jeg har samme kombination med samme clematis og rose. Det er så flot, jeg glæder mig til rosen tager mere fat. Det blev plantet sidste år.

  Knus fra Danmark

  SvarSlett
 7. Så flott det er og blir! Jorda ser også herlig ut. Egenprodusert eller? Kjøper du pose-kukompost? Lykke til med prosjektene. Her funderer jeg over et bitte lite steintrappsprosjekt. Har dere lagt steintrapp i sand, eller er de også støpte?

  <Og herlig vær, da!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jorda er fra torv i plena som er spadd opp og vendt. Den er veldig variabel rundt på eiendommen, men akkurat her er den ikke så aller verst. Jeg produserer ikke noe kompost for tiden, snegleproblematikken er for stor til det. Så kukomposten er fra sekker, kjøper god kvalitet og blander det alltid i jorda når jeg planter roser og klematis. Og så en neve benmel i tillegg...
   Steintrappa er lagt i sand og steintrinnene overlapper hverandre slik at de støtter seg på hverandre. Samtidig kiles de fast med stein på sidene der dette er nødvendig. Lykke til med trappa di!

   Slett
 8. Det blir flott med en bue til! New Dawn og Warszawska Nike er et nydelig par, du!

  SvarSlett
 9. Nydelig blomstring med New Dawn og Warszawska Nike i rosebuen! Det blir nok like flott blomstring i den nye rosebuen. Awakening er en nydelig rose. Jeg mistet min Ville de Lyon etter en hard vinter. Den stod i potte og var nok ekstra utsatt.

  SvarSlett
 10. Oooo, roser og klematis blir aldri feil! Har virkelig tro på prosjektet deres - dette blir nydelig :D

  SvarSlett
 11. Utrolig flott rosebue. Jeg har også funnet ut at jeg skal plante rose og clematis sammen. New Dawn er jo bare lekker!

  Ha en fortsatt fin mandag! Klem

  SvarSlett
 12. Det er sååå flott med alle rosene dine...mange forskjellige og alle ser ut til å kappes om blomstre mest! Kjempeflink er du!!...rosebuen..lekkert:)
  Takk for koslig kommentar...gøy med første sesong...ikke alt gitt etter planen..men det snakker vi om en annen gang:))

  SvarSlett
 13. Beautiful garden, fantastic flowers. I am greeting

  SvarSlett
 14. Å det blir så fint! Må ha flere rosebuer i hagen vi også...er så lekkert med roser klatrende oppover slik. :) Ønsker deg en nydelig helg. Klem Merethe

  SvarSlett
 15. Så fint det blir. Tenk deg å gå under en rosetunnel en tidlig morgen! Anne

  SvarSlett
 16. Det bliver supersmukt! Jeg satte selv Awakening i et "Dalby-stativ" fra Bilka sammen med Hagley Hybrid i september 2011. Awakening har været en stor overraskelse. Også selvom den er i familie med New Dawn. Den er hurtigt blevet stor og har haft utroligt mange smukke blomster. Der er noget romantisk og samtidigt stateligt over rosenbuer.

  SvarSlett
 17. Du har en utrolig vakker hage! Jeg er selv en stor tilhenger av den litt rommantiske hagestilen, så det er jo ikke rart jeg blir helt varm i hjertet av å se bilder fra hagen din. For en som har mange drømmer, men fortsatt befinner seg i startgropa, er dette flott inspirasjon. Veldig glad jeg datt innom bloggen din, jeg kommer snart igjen :-)

  SvarSlett
 18. Så nydelig det blomstrer hos deg :-) Synd vi ikke fikk med oss roseblomstringen da vi var der, men det får jeg ha til gode til en annen gang.
  Rosebuer er en mangelvare her i hagen, men jeg har hatt planer om å få en på plass, og rosen har har stått der i to år og ventet. det er vel på tide at den kommer på plass vil jeg tro :-)

  SvarSlett