Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

tirsdag 10. september 2013

Sommerfuglbuskene

En av høstens mest grasiøse blomstringer er det Sommerfuglbuskene som sørger for.
I fjor høst hyppet jeg de rundt stammen på samme måte som rosene.
Det gjorde at de tålte den tøffe vinteren godt og nå er det bare å nyte...

Akkurat nå er det den hvite som lyser opp i hagen.


 Her er den sammen med rosen "Blue Girl". En flott, regnsterk og blomsterrik rose.Den lilla startet blomstringen tidligere, nå synger den på siste verset for i år.

 Kjære bloggvenner... gå ut i høsthagen og NYT!


12 kommentarer:

 1. Sommerfuglbusk har jeg også lyst på. De er jo så utrolig flotte, men tror ikke dem er herdige nok her hos meg.
  Jeg får heller nyte bilder av din. Klem

  SvarSlett
 2. Så flotte=) Jeg ønsker meg også en sommerfuglbusk, men vet ikke om den tåler å være i Trøndelag. Kanskje den gjør det? Kos deg i hagen=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Bærre lekkert! Har 4 sommerfuglbusker her i Miacasa. Også en hvit. Alle er nye av året, for 4 tok frosten i vinter. Jeg skal forsøke å følge rådet ditt med å hyppe rundt stammene. Tar du kukompost når du hypper?
  God onsdag i Molde!

  SvarSlett
 4. Kjøpte lilla sommerfuglbusk i fjor, og nå har den blomstret et par uker, og holder kanskje litt til. Ser du også har den nydelige stilkrosen Blue Gir, har 2 av den i rosebedet mitt, og i år har den blomstret noe veldig og den lukter så innmari godt.

  Ønsker deg en fin onsdag.

  SvarSlett
 5. Hei! Sommerfuglbuskene oppbevarer jeg i kjelleren i krukker. Tror ikke de klarer sibirvintrene som vi har hatt de siste årene. Det må være deilig å ha sommerfuglbuskklima. 'Blue Girl' har jeg aldri sett og den er vakker.
  Vakre bilder! God kveld! Anne

  SvarSlett
 6. Smellvakre bilder! :) Lurt tips å hyppe rundt, min frøs voldsomt. Heldigvis skyter den et par skudd nå, men den skal i alle fall hyppes så den er klar til neste vinter!

  SvarSlett
 7. Nydelig sommerfuglbusk! Og så fint det var med rosene til! :) Humler er så søte og nydelig den lille busken også! :)

  SvarSlett
 8. Så lekkert, så lekkert! Jeg plantet min første sommerfuglbusk i år. Den har vært flittig besøkt av sine navnesøstre- og brødre. Takk for hyppetipset. Det skal jeg følge. Har hørt at de ikke er så glade i vinteren. Ser ut som om dine har hatt mange gode år, så frodige som de var.

  SvarSlett
 9. Flotte sommarfuglbusker du har. Eg har så veldig lyst på ein eller fleire sånne busker og prøver å så dei. I fjor fekk eg vanvittig spiring, men ingen potter overlevde vinteren ute. Etter å ha lese dette innlegget med kommentarar så skal eg ta pottene med årets nyspirte planter å setje inn.

  SvarSlett
 10. Ja sommerfuglbusk er flott og den hvite er spesielt vakker, hypper er det og legge godt med jord rundt stammen og over røtter.
  To av mine busker døde i vinter så jeg er ute etter gode råd.

  Vakre bilder, Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg bruker helst kukompost når jeg hypper roser og andre sarte busker.Legger den godt rundt stammen slika at det blir en liten "tue".
   Når våren kommer så blander jeg denne kukomposten ned i jorden rundt buskene. På den måten får de en liten gjødseldose på "kjøpet".

   Slett
 11. Åh, nå fikk jeg to gode ideer på besøk hos deg. Hyppe som rosene - det var jo kjempelurt, det skal jeg jammen prøve. Har tenkt at denne busken både ble litt rotete hos meg, og at den ikke tålte vinteren. Men sammen med rosene var den bare lekker, så da skal jeg prøve hypping. Godt det er salg på hagesenteret, kanskje jeg finner en billig. :) Fortsatt god søndag. Klem fra Anne Kari

  SvarSlett