Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

mandag 17. januar 2011

Tulipaner i lange baner

Årets første tulipaner og primulaer har allerede vært til salgs en god stund. For en billig penge fyller jeg blomstervasene og drømmer om våren. I helga hadde jeg en opprydding i bildearkivet mitt. Og siden tulipanene er topp aktuelle for tiden, så fordypte jeg meg i tulipanblomstringen i Parkvegen i 2010. 
Våren vil vise hvor mye av dette som kommer igjen, men erfaringen er at de kommer.. igjen og igjen..
I alle tilfelle så er det plantet noen nye. Holland Chic, Mount Tacome, Salmon Impression og Cladia. 

 Angelique fikk æren av å bli ny Header. Det er en lettdyrket tulipan, men du verden.. så vakker. Med den kalde våren som vi hadde i fjor vår, så kunne den nytes ekstra lenge.


Jeg er spesielt betatt av de flerblomstra tulipanene og de krem-lime-rosa fargene i China Town er knall.. synes jeg. Bladverket med den hvite kanten, knoppene i grønt og hvitt og den rosa og grønnspraglede blomsten..anbefales om du liker disse fargene. I samplanting med blåeiner.. jeg gleder meg til en ny vår.

Blue Blend var en pakke med løk som ble kjøpt på flyplassen i Amsterdam i fjord høst. Hadde jeg visst hvor flotte de ble så hadde jeg nok kjøpt flere. Jeg håper de kommer igjen.. like vakre også i år.En annen tofarget tulipan som ble plantet i fjor er Ballade. Langstrakt, grasiøs og elegant..


Ensfargede lilla finnes også. Disse har stått på samme sted i mange år og kommer igjen, år etter år..
Jeg tror det er en Purple Prince, men er ikke helt sikker..


En annen tofarget i krem, rosa og lime.
Blad og knopp ligner på China Town, men når blomsten vokser ut, ja da er de ganske forskjellige. 
Denne heter Groenland.De lime og kremfarga tulipanene er også kjøpt i Amsterdam, men Zimtrade hadde de også i fjor høst.
De heter Spring Green og fargen kler det meste..


Gult er ikke min beste blomsterfarge, men av en eller annen grunn så fristes jeg av og til av noen gulnyanser. De får lov til å komme igjen på besøk, så lenge de varer..


Jeg slutter der jeg begynte, med vakre Angelique. 
Ønsker alle en fin uke, fyll vasene med tulipaner og drøm om våren. 
Håper du rakk å plante riktig mange tulipanløker i fjor høst.


12 kommentarer:

 1. Så många ljuvliga tulpaner! Blue Blend var läcker och Angelique är så vacker! Jag planterade Angelique-lökar i höstas så jag hoppas verkligen att jag får njuta av de ljuvliga blommorna i vår! Nu längtar jag så mycket till våren ;-)
  Din headerbild är mycket vacker!
  Ha en fin vecka!
  Kram Margot

  SvarSlett
 2. ... og her kom favoritt-tulipaner på rekke og rad!
  Chinatown og Purple Prince for eksempel. Gled deg til Holland Chick! Liljeblomstrende er virkelig skjønne, og står lenge.

  SvarSlett
 3. Å, NÅ lengter jeg etter våren, selv om jeg gleder meg til skitur i morgen. Det skulle vel ikke være noen flere tulipanbilder i dine gjemmer? Mye vil ha mer!!

  SvarSlett
 4. Hei! Riktig mange fine tulipaner her- jeg likte spesielt godt de med hvite render på bladene- de har jeg ikke sett før- hm de må jeg huske til neste høst...
  Ønsker deg en fin ny uke!
  Mvh Monica

  SvarSlett
 5. Przepiękne masz tulipany, Angelique cudowna jest. Oby już wiosna jak najszybciej zawitała do naszych ogrodów. Pozdrawiam.

  SvarSlett
 6. Så mange nydelige tulipaner du har i hagen. Takk for titten, og nå gleder jeg meg ekstra mye ti våren.

  SvarSlett
 7. Nydelige tulipaner, og jammen har du mange! Det blir sikkert flott når de begynner å blomstre, og det er jo ikke SÅ lenge til heller =)

  SvarSlett
 8. Vakre farger, blomster og bilder!
  En hel symfoni.
  Nydelig! :)

  SvarSlett
 9. Nydelige tulipaner - nydelige bilder, fikk skikkelig vårfølelse nå! Jeg har også satt løker av Purple Prince og Angelique, blir spennende å se dem i virkeligheten til våren.

  SvarSlett
 10. Oh himmel....nu må det godt snart blive maj - man længes hilt vildt når man ser dit fantastisk smukke tulipan orgie:0)

  Den der "Balade" må jeg på jagt efter til efteråret :0)

  Dorthe

  SvarSlett
 11. Flotte tulips! Jeg gleder meg til våren og håper at noen av tulipanene fra i forfjor dukker opp igjen da jeg ikke rakk å plante noen i høst..

  SvarSlett