Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

tirsdag 31. mai 2011

De fem vakreste i hagen i slutten av mai.

Så rakk jeg det akkurat.. Et innlegg med de fem vakreste, akkurat nå. Det har vært en travel uke.. med pilekurs i helga og planteloppemarked i kveld. Planteloppemarkedet i samarbeid med Romsdalsmuseet ble en stor suksess.. se innlegg i linken til Molde og Omegn Hagelag. Det kommer i alle fall et innlegg etter hvert..

Og så var det de fem vakreste. det er mye som blomstrer akkurat nå, men Rhododendronen er og blir et skue på denne tiden av sommeren.


I bakgrunnen av Rhododendronen, skimter vi Syrinen. Den er et skue og et velduftende innslag i vårhagen. 
Vår syrin er litt "rar". Den blomstrer på halve busken annenhvert år. Er det noen andre som har en slik syrin?


Tredjevalg ble Perlebusken, "The Bride". Som perler på en snor ligger knoppene ut over grenen. Den er vakker og jeg kan godt tenke meg en slik busk til... et annet sted i hagen.


Avleggere av mammas gamle Hostaer er noen av de plantene jeg setter mest pris på i hagen vår. Med sin gull-gule farge lyser de godt opp. De er spesielt fine på denne tiden.


Månedsjordbæra er fin når den strutter av rosa blomster. 
Blomstene til glede for oss og bæra til glede for barnebarna når de kommer på besøk.


Og så klarte jeg selvfølgelig ikke å holde meg til fem. Måtte bare ha med årets første storkenebb.
Ballerina.. vakker.. ikke sant?

Ønsker alle en strålende og blomsterrik juni!

10 kommentarer:

 1. Nydelige alle sammen, vet ikke hvem som er favoritt, vanskelig å velge...:o)

  Ha en fin 1.Juni:o)

  Heleneklem

  SvarSlett
 2. Hej Aud Irene.

  Smukke smukke blomster...Perlebusken kender jeg ikke, den må jeg straks undersøge nærmere.

  Ha' en skøn dag.
  Kh Lone

  SvarSlett
 3. De er alle meget smukke. Både hver for sig og sammen.

  Jeg kender heller ikke perlebusk, og efter lige at have googlet den, kan jeg ikke forstå, at den ikke er mere udbredt, for den ser ganske dejlig ud.

  SvarSlett
 4. Så nydelig Rhododendron! Er det `Fantastica` kanskje? Min er ikke begynt å blomstre ennå!
  Og Perlebusken din var bare lekker, og den artige syrinen din, for ikke å snakke om Hosta! Hyggelig når de har en historie!
  Nydelig....nydelig!

  SvarSlett
 5. Det er riktig, Krepsemor.Det er en Fantastica. Den er bare.. fantastisk!

  SvarSlett
 6. Heisann :) så artig at du stakk innom og la igjen en hilsen. For da fant jeg en flott hageblogg ;D Så mye vakkert i hagen din. Også for en flott kurv du har flettet på kurs. Gjorde du den ferdig på en dag? Jeg var på en dags kurs for noen år siden og da fikk vi bare flette en bitte liten kurv + blomsterklatrestativ. Får nok melde meg på flere kurs :) Ønsker deg en kjempekoselig langhelg. Klem Merethe

  SvarSlett
 7. Å, dettte var et vakkert innlegg! Jordbærblomstene blomstrer hos meg også, og de rosa er de skjønneste! Men bærene på de som har hvite blomster blir bedre på smak.

  SvarSlett
 8. Så frodig det er på vestlandet!
  Spennende perleusk...
  Jorbærblomstene begynner å komme her sør også!
  MYE vakkert å se hos deg!
  Ha en riktig god helg!

  SvarSlett
 9. Det går i haging her også- I dag har det vært nydelig med 20 varmegrader!- og uten regn!!! Mitt lass med mold har endelig kommet- så nå triller vi mold til armene nesten soper i bakken- men det er helt greit!!! For tiden kan vel hagen min beskrives mer som et anleggsområde enn en hage- men det er jo viktig at grunnarbeidet er skikkelig gjort ikke sant?! Håper hagen min kan bli like frodig som din med tiden- I mine drømmer er den det alt!!! "The Bride" har jeg også- den er nydelig! Månedsjordbær står på ønskelisten. Ellers blomstrer syrin og hostaen begynner å bli flott- men storkenebb har ikke begynt å blomstre ennå...Alltid noe å glede seg til!
  Mvh Monica!

  SvarSlett
 10. Tusen takk for koselig hilsen i min blogg!
  Så nydelige hagebilder! Ser dere har kommet litt lenger i Molde, enn her i Brønnøysund, med blomstringen.

  Perlebusken var veldig fin! Vet du herdighetsgraden på den? Har ikke sett den her, så jeg regner med at vi ikke kan ha den her hos oss.

  Ønsker deg en fin helg!
  Klem fra Bente

  SvarSlett