Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

søndag 6. juni 2010

Det vakreste som finst

I dag blomstrer endelig, Blå Valmuesøster. I fjor blomstret den 16.mai, så jeg kan trykt si at den er etterlengtet.For hver yndling som blomstrer, så tenker jeg.. du er det vakreste som finst. Denne er definitivt, en av de vakreste.


En annen yndling er den første Geranium som blomstrer i Velkomstbedet. Den ser ganske så beskjeden ut på avstand, men går jeg nærmere innpå, så er den utrolig vakker. Jeg har etter hvert mange Geraniumer.. de er nok alle det vakreste som finst, den dagen de endelig blomstrer.


Og så denne da.. den holdt på å bli kvalt av Peppermyntebusken. I fjor høst ble en liten spire flyttet, og tenk.. den overlevde vinteren. Men hva den heter, det håper jeg noen kan hjelpe meg med?

6 kommentarer:

 1. Jeg har også hatt blå valmuesøster et par år og det ER virkelig det vakreste av det vakre!! Det er en ubeskrivelig blåfarge på dem. Ha en fin søndag videre og takk for titten her hos deg.

  SvarSlett
 2. Den må jeg skaffe meg - utrolig vakker! Ikke så verst Geraniumene dine heller :-) Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett
 3. Blå valmuesøster er ein flott blom. Såg den blomstrer her og no. Den nederste kunne likna på ei staudeeg har ei bitte lita tue igjen av. Om eg hugser rett er det ein slags gaukesyre -sort (gjøkesyre). Blir spennande om du får eit nærare namn no for eg treng det og. Ha ei fin veka !!

  SvarSlett
 4. Den navnlause var virkelig fin- men eg veit heller ikkje kva den heiter. Det er så gode dagar no når noko nytt dukkar opp i hagen nesten dagleg! Godt å berre gå rundt å glede seg...
  Vi har vært i hagen hele dagen- nå er det avslapping og ett glass vin som gjelder- gleder oss over alt vi har fått gjort- og til det som skal gjøres.
  Ønsker deg en fortsatt fin kveld og en fin uke!

  SvarSlett
 5. Hei!
  Så koselig at du likte bloggen min:)
  Du er hjertelig velkommen igjen. Den navnelause planten din trur eg er en gjøksyre. Har en slik sjølv, og dei er helt skjønne!
  Mvh. Catharina

  SvarSlett
 6. Blå valmuesøster lyser opp i et hvert bed, en nydelig staude :) Geranium er en favoirtt her også, det finnes så utrolgi mange sorter. De nyere sterile hybridene som blomstrer hele sommeren får jeg mer og mer sansen for.
  For et vell av vakre tulipaner du har! Jeg har tittet litt rundt hos deg nå, ser at det er en stund siden jeg besøkte deg :)

  SvarSlett