Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

torsdag 10. juni 2010

Rosa Jordbær, Lilla Allium og noen Hvite

En varm og fin sommer ettermiddag er benyttet til noe planting i Plommebedet. Fem roser og en Perlebusk. Tenk.. jeg klarte å skaffe denne vel omtalte busken hos Sletta i Malmefjorden. TAKK! Rosene er Louise Bugnet og Aspirin, hvite og vakre skal de blomstre sammen med de rosa, som er plantet fra før.
Etter planting ble det en liten fotorunde i hagen. Min sønn har gitt meg noen tips om fotografering, så nå er det bare å trene.. Ute i hagen er det noe nytt som strutter opp hver dag, det er spennende å komme hjem fra jobb for å se hva som har skjedd i løpet av dagen. Kjempekjekt, synes nå jeg :-)

4 kommentarer:

 1. Du har jo teken på fotografering ser jeg. Flotte blomster, og flere av de har jeg i min hage også. Sliter litt med rosene - har du noen gode tips for å unngå alskens sykdommer?

  SvarSlett
 2. Jeg har nok også noe problem med sykdom på rosene, men helst på høsten. Riktig gjødsling er viktig. Tips fra gartner: Helgjødsel utrørt i vann, en spiseskje pr.liter ved roten. En sa at jeg bør sprøyte tidlig på våren for å forebygge, men å sprøyte er jo sabla dyrt. Og så liker jeg det heller ikke. Har tenkt å prøve et råd, sprøyte med en blanding av vann, rødsprit og grønnsåpe. Men å fjerne det som allerede er sykt, det er nok viktig tror jeg. Lykke til, vi får snakkes om hvordan det går utover sommeren. Roser er hagens Dronning, så det nytter ikke å gi opp. I alle fall ikke i Rosenes By :-)

  SvarSlett
 3. Ser at dine hvite løytnanshjerte har kommet hakket lenger enn her hos oss. Kjempekonval har jeg også i hagen, den rosa jordbæren var søt, allium liker jeg også- men har ikke peiling på hvor jeg i tilfelle skulle plassert den...
  Foruten litt lus har mine roser til nå (i alle år) vært friske- i år har jeg likevel sprayet dem som anbefalt av Claus Dalby- veldig dyrt ja-så får vi se da om det er verdt pengene.
  Perlebusken ja- tror den havner i manges hager etterhvert- min mamma har vært her og sett på min- samt gjort visse forespørsler- varer nok ikke lenge før hun har en hun også.
  Ønsker deg en super helg der i Rosenes by.
  Klem fra Monica.
  Ps.Har hørt om et sted ved Molde kalt Trollkyrkja(?) vet du hvordan man kommer seg dit? og hvor lang tid det tar å gå?

  SvarSlett
 4. Hei. Trollkyrkja, ja.. et fantastisk sted. Var der for noen år siden sammen med kollegaer på jobben. Jeg skal nok dit igjen, Handyman har ikke vært der, han må nok også få oppleve stedet. Kjør fra Molde, ta av til eide i rundkjøringa i Malmefjorden. Et lite stykke mot Eide er det skiltet parkeringsplass. Ikke så veldig langt å gå.. husker ikke helt tiden vi brukte. Ett til to timer kanskje.. Ta med lykt og nyt grottene. Anbefaler å gå videre oppover til vatnet,der det på veien fins mulighet til å gå rett ned i en annen grotte. Men da må der nok ha med kjentfolk. trolltindene ligger på høyre side av dalen, også verdt et besøk. Lykke til.. God helg og klem fra Aud

  SvarSlett