Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

mandag 12. juli 2010

Brenda Colvin

Over den høye natursteinsmuren ned mot Parkvegen, er det plantet Slyngroser og Kaprifolium. I noen få sommeruker er skråningen dekt av Slyngrosenes vakre blomstring og duft. Den første som blomstrer er Brenda Colvin, sammen med Duftskjærsmin ønsker den oss velkommen hjem. Senere kommer Lykkefund Helenae-Hybrid og Rosa Helenae Honningrosen. Brenda Colvin er en Filipes-slyngrose, duften er søtlig og moskusaktig.


Blomstene er lett halvfylte, hvite med mellomrosa undersider. De falmer etterhvert til lys rosa og ligner på sarte epleblomster.


Den tar seg gjerne en tur på utsiden av gjerdet. Den er fortsatt på et tidlig stadie i blomstringen, men etter hvert kommer den i store klaser og massevirkningen er imponerende.


Den vokser emormt, skuddene blir flere meter pr. år. Skråningen vår er bratt, så mye av godsakene, beregnet på rosene lenger opp mot huset, havner nok nede på kanten. Se gjerne bilde fra i fjor sommer , da hele skråninga stod i blomst. Sidemenyen, før og nå.

2 kommentarer:

  1. Nydelig, så på bildene fra ifjor også, utrolig flott.
    Ønsker deg en fin ny uke :o)

    SvarSlett
  2. så nydelig en rose! Skjønn miks med gjerdet, virkelig sommeridyll :D

    SvarSlett