Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

fredag 30. juli 2010

Prestegårdsrosen

En liten historie om min lille Prestegårdsrose. Jeg fikk noen avleggere i fjor sommer av vår leieboers mor. Hun er en veldig hageinteressert dame, oppvokst utenfor Bergen. Av og til er hun oppom hagen vår, da blir det alltid en hyggelig prat. Som sagt, så fikk jeg noen avleggere av forskjellige rotekte roser. De ble plassert der jeg fant plass. To stiklinger såg like ut og ble plassert i rosebedet. De to små plantene vokser og trives og jammen blomstrer de også. Det er Prestegårdsroser fra Austevold, plantet rundt 1916. De er veldig fylte, vakker farge og lukter søtt og deilig. De blir nok for store i rosebedet etter hvert, så nå starter letingen etter en permanent plass i hagen.Dette er en rose som jeg blir ekstra glad i. Det rører mitt hjerte når noen får lyst til å gi meg en stikling fra sitt eget barndoms rike.

'

4 kommentarer:

 1. Så nydelig den er.
  Ekstra kjekt å ha med historien bak den.
  Ønsker deg en flott helg.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 2. så vakker den var :)
  Det er noe helt spesielt med arveplanter synes jeg, historien gjør de mer verdifulle.

  Det har vært masse roser på bloggene i dag, nydelig å se :D

  SvarSlett
 3. Den var jo helt bedårende nydelig også. Det er noe eget med de gamle prestegårdsarosene, de har historie og sjel. Og så moro å drive frem sine egne fra stiklinger :) Koselig historie!

  SvarSlett