Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

søndag 12. februar 2012

X-FAKTOR LILLA

Å plukke ut en lilla favoritt, ble for fruen, et vanskelig valg. Lilla er en av favorittfargene i hagen og det er mange vakre planter som ville være med i konkurransen. Men valget er tatt og det ble jeg som gikk av med seieren. Mitt navn er Hydreagea macrophylla Blue Bell, Black Steel.  
Eller på godt norsk.. "Hortensia".
Med mine vakre stengler i lillasvart farge, samt blomster i lillanyanse, 
ja jeg kan trygt si at jeg er elsket og blir godt passet på. Jeg er nok en Hortensia litt utenom det vanlige!
Jeg får ikke lov til å overvintre ute og i vinter har jeg fått bo i drivhuset. Der har jeg hatt det bra og jeg er nå i full gang med å sette grønne bladknopper. Her er et knippe med bilder fra tidligere somre...


Og her er en bukett av fruens andre lilla favoritter...


Nyt flere vakre lilla hos Moseplassen

4 kommentarer:

 1. Så flink du er som klarer å overvintre denne inne! Jeg har prøvd på to, men har liksom ikke sett noen tegn til liv enda på dem!

  Kjempe flott kandidat og jeg ønsker deg lykke til!

  SvarSlett
 2. Dette var en flott kandidat! Jeg har hortensia -dilla og gjorde noen kupp på salget i høst. Blir spennende å se om de har overlevd vinteren nedgravd i pallekarmene. Nydelig farge på denne frøkenen! Lykke til!

  SvarSlett
 3. Kan godt forstå at denne skjønnheten ikke får lov til å overvintre ute. Høy X-faktor hadde hun også.
  Den røde Dicentraen i forrige innlegg var veldig vakker. Jeg bestilte denne på nette i fjor, men de var utsolgt - kanskje det var du som reiste med den siste?? :-))

  Lykke til med alle dine flotte kandidater.

  Kristin

  SvarSlett
 4. Vakker kandidat! Falt jo helt for de andre lilla blomstene du viser også. Det er virkelig en kledelig farge på blomster. :)

  Lykke til fra Huldra :)

  SvarSlett