Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

torsdag 17. juni 2010

Vårblomstring på fjellknausene. Del 1.

Tomta vår består av store parti med fjellknauser. På vestsiden ved inngangspartiet er det en stor knaus som fortsetter oppover mot nabo i nord og langs hele nordsiden av tomten. Rett etter knausen var det en stygg oppmurt kant, der det tidligere har vært en inngang i fjellet. Under krigen lagde tyskerne denne inngangen til bunkere inn i fjellet. I 50-åra ble den murt igjen av kommunen og denne delen ble fylt med pukk og singel. En liten treplatting og en utepeis var her også. Da vi overtok eiendommen var denne delen helt dekt med skvalderkål og allslags skrot og kratt. Eføy voks helt ned mot en liten gresskledd skråning. Her står fremdeles en bjørk og under den vokser en peon og dagliljer. Det er det eneste som er igjen, bortsett fra noe eføy som hvert år holdes i sjakk, men som får lov til å holde seg i det bratteste opp mot naboen. Den stygge muren er kledd igjen, gressbakken er blitt uteplass. Nå blomstrer fjellet med steinbedplanter og litt annet.


Vårfloks og Lewisia blant andre, trives her


På østsiden av huset er det bygd et uthus som henger sammen med hovedhuset. Langs hele uthuset er det fjell. Her voks det kratt og trær uten prydverdi. Disse er fjernet, store røtter er møysommelig blitt borte etter stor innsats av Handyman. Det var mye fin jord i fjellsprekkene og noe ekstra er blitt fylt på. Nå blomstrer fjellet.


Stormarikåpen, like før den springer ut i full blomst. Vakker også på dette stadiet. En av hagens få gule..en Ballblomst fra en bestemorhage. Skal flyttes til Dambedet når det en dag blir ferdig.

4 kommentarer:

 1. Så masse som blomstrer hos deg!Nydelig!

  SvarSlett
 2. Imponerende! Her er det mye inspirasjon for en nybegynner å hente:o)

  SvarSlett
 3. Tenk å ha et blomstrende fjell! Utrolig fine farger...Jeg misunner deg nesten det fjellet!
  Det må ha vært en del arbeid for å få det slik!

  SvarSlett
 4. Heldige du som har fjellknauser, så vakkert.
  Klem Laila

  SvarSlett