Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

fredag 17. september 2010

Bedkant i hasseltre og roseblomstring i regnvær.

Lavendelhekken i det store rosebedet har vokst godt i sommer. Litt for mye i henhold til Handyman, som slår plenen. Inspirert av Grønn Glede gikk vi derfor til innkjøp av bedkant i Hasseltre fra Solfang. Denne uken ankom to store postpakker og bedkanten er nå montert. Ikke helt enkelt å få til svingene, men etter tre døgn i vannbad og med solid armeringsjern.. så er resultatet akseptabelt.

Bedet sett fra øst..


.. og fra vest..


I fremkant av bedkanten skal jeg spa opp en renne, akkurat passe stor til hjulet på plenklipperen. Tror jeg vil fylle den med bark, slik at fargen står til de fletta hasselgrenene. Da blir nok Handyman glad.


Frøken Senorita foran rosestativet med Coral Dawn. De holder ut i øsende, pøsende regn. Det samme gjør Lammeøre, Høstfloks og Storkenebben Rozanne.


Friesinger Morgenrothe holder fortsatt stand, her sammen med Storkenebb.


Det samme gjør Astrid Lindgren. Den har vært en av de mest blomsterrike i hele sommer, en fantastisk rose trass i mangel på duft.


I morgen er det meldt litt lettere vær. Da blir det en rask runde med roseklipping før årsmøtet i Møre og Romsdal Hagelag på Romsdalsmuseet. Ønsker alle en fin septemberhelg!

10 kommentarer:

 1. Hmm - kanskje kommer det to kommentarer hvis jeg skriver en ny? Den første forsvant! Det jeg skulle si var - for en stilig bekant, og så mye flotte blomster du har - enda vi er midt i september. Ha en fortreffelig helg!

  SvarSlett
 2. Åh, så mycket vackert du visar! Vilken fantastisk trädgård du har:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvarSlett
 3. Oi,her var det mye som blomstrer enda,herlig!Kjempefin kant rundt bedet!
  God helg!

  SvarSlett
 4. Mye fint hos deg enda, inkludert kantene:)

  SvarSlett
 5. Så mye fint som blomstrer hos deg enda, nydelig.
  Den nye bedkanten var stilig.
  Ønsker deg en fortsatt fin helg :o)

  SvarSlett
 6. Ser fin och mjuk kanten blev, passar perfekt med den romantiska beplantningen som du har tycker jag. Bark eller något annat, en smaksak, men det är skönt med en kant när man klipper gräset, inte det att jag har så mycket kvar, gräs alltså.. Astrid Lindgren ser flott ut, jag har alltid inbillat mig att det är en röd stilkkrose, tänk så fel man kan ta..bak den, i pyramiden, är det en clematis? färgen passar bra in i varje fall tycker jag. Så, till slut, en helt fantastisk höstbädd :)

  SvarSlett
 7. Flott bedkant, og så mye flott som blomstrer hos deg!

  Astrid Lindgren blomstrer vakkert her også for tiden. Kjøpte den i år og den har ikke blomstret noe særlig før nå, men nå har den til gjengjeld bestemt seg for å blomstre voldsomt:)

  SvarSlett
 8. Heisann!

  Så flott at du likte turen vår ut på ei av øyene i Oslofjorden. Ser innlegget ble skrevet litt raskt. Har retta opp skrivefeila nå!
  Du viser en utrolig nydelig have på bildene.... og hvite klematis som i headingen din, har jeg aldri lykkes med. Planta to nye i sommer. De har ennå ikke kommet med blomster. Jeg krysser fingrene.
  Ha ei flott uke ;:OD)

  SvarSlett
 9. http://url.ie/hool It is also important to note that for taxes, the only requirement on
  notification is that the taxing authority issue a letter to the last known address!


  Feel free to visit my site; Payday Loans (http://url.ie/hool)

  SvarSlett