Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

fredag 10. september 2010

Happy me..

Lykken er å oppdage en Sommerfugl på Sommerfuglbusken. En sommeruke, sensommer.. eller var det høstuke? I alle fall en uke der det føltes som om sommeren endelig er kommen. Hver dag etter jobb, har bare vært en nytelse, kikket på plantene som blomstrer i hagen, knipet litt.. flyttet litt.. og alt slikt koselig puslearbeid som hører med i en hage. Noen krukker er blitt tømt.. og noen er blitt fyllt. Her er noen bilder av hagen, først i september.

Sommerfuglen.. den fløy avsted så fort jeg kom for nær. Men den er vakker, koser seg i sommerfuglbusken i Kirkebedet. Der blomstrer også Anemoner, Hestemynte, Hortensia, Solhatt, Nicotiana og rosen Nevada. Nevada har holdt det gående fra tidlig sommer.Roser og rust.. en vakker kombinasjon. I rosebedet har jeg et vakkert klatrestativ. Der vokser Coral Dawn, det er meningen at den skal gi litt høyde i bedet. Den har vært litt puslete i veksten, men nå på ettersommeren har den kommet med lange skudd og mange knopper.Heritage vokser ved siden av og med lange høstskudd er det godt å ha noe å lene seg mot.


Flere av liljene har latt vente på seg, men den som venter på noe godt...


I Plommebedet blomstrer det fortsatt. Hvit fylt Stokkrose, rosa Malva..den har blomstret enormt i hele sommer.. og Anis isop..og en lys gul Stokkrose. Var det noen som nevnte høst, nei denne uken har det vært sommer :-)


Og den som blomstrer fra tidlig vår til langt på høst, et uavbrutt rosa flor i skygge fra morgen til langt på ettermiddag.. et unikum av en plante.


September og Månedsjordbærene har begynt å blomstre på nytt.. "Berre lækkert"


Nyplantet høstkrukke og tente lys i høstmørket er ikke å forakte det heller.


Dette ble et langt innlegg. Men det var så mye fra denne finværsuken som jeg hadde lyst til å dele med alle dere som titter innom. Ha en strålende helg, klem fra Aud.

8 kommentarer:

 1. Skjønner at du har hygget deg denne uken :-) Nydelige bilder, og masse vakkert som blomstrer fremdeles! Her i sør er det mer høst enn sommer for tiden, men - du fortjener det finværet du har nå!!! Ha en god helg!

  SvarSlett
 2. Vi har hatt en utrolig fin tid siste dagene med sol hver dag, og bra høye temperaturer på ettermiddagene! Har tatt hver matpause på jobb ute i det fri! Men det ser ut til at det er slutt på fineværet neste uke! Så flott blomstring hos deg! Jeg har vært litt flink med å velge stauder som blomstrer seint, i år =) Nå kommer dagliljer og liljer på rekke og rad! Ja, til og med georginer!

  SvarSlett
 3. Så mye fint i hagen din enda. Og denne uka har jo vært helt super. Det gjør godt å få slike dager før mørke og kulden tar over.
  Rosene dine ser akkturat så flotte ut som de bør i "rosenes by". Ha en deilig helg.

  SvarSlett
 4. Herlige bilder fra høsthagen din :)
  Her er det stadig sommerfugler på sommerfuglbusken. Vakre admiralen som du hadde besøk av, men også et knippe andre. De pynter opp og setter smil om munnen :)

  SvarSlett
 5. Heldig du. Jeg har knapt sett en sommerfugl i år.
  Mye flott som blomstrer hos deg enda.
  Ha en riktig fin helg.
  Klem

  SvarSlett
 6. Nydeleg! Akkurat slik er det her også. Liljer og roser og mykje anna blømer og blømer. Det var fyrste året eg hadde Coral Dawn og den vaks villig men var litt puselete i bladveskten. Heritage fekk eg meg og i år...det litle eg fekk sjå av den..var den ei rose etter mitt hjarte. Ellers er Mary Rose og Rapsody in blue mine favorittar...dei blømer og blømer heile sumarne:)Og no ynskjer eg meg ei sommarfuglbusk :)

  Klem!!

  SvarSlett
 7. Det var deilig med sommeren som kom i september. Kjekt med det som blomstrer litt utover høsten. Sommerfuglbusken blomstrer flott hos meg også nå. Nydelige roser og liljer du har. Et prakteksemplar av en rosa diascia også.

  SvarSlett
 8. Takk for besøket på bloggen min:)
  Her var jammen masse flott, nydelig blomstring!
  Og flotte bilder, vakkert hos deg:))
  Så gøy med sommerfuglen på nettopp sommerfuglbusken:D
  Ha en flott søndag!

  SvarSlett