Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

torsdag 15. juli 2010

Hvem kom først...

Peonen eller Bjørka? Ja, ikke vet jeg.. for de har begge vært her lenge før min tid. Men Peonen er i alle fall en livskraftig sak. Tenk å sloss med Bjørka om vannbehovet... Ingen får noe ekstra av meg, de får begge klare seg med det som kommer fra himmelen. Litt gjødsel blir påspandert hver vår, men det er alt. Jeg tenker hver sommer, at kanskje jeg bør prøve å spa opp til høsten å flytte en del av dette vidunderet til mere gunstige forhold. Men jeg har ikke tort å røre ved rota så langt.. Det er et fyrverkeri av farger.. burgunderlilla.. eller noe sånt.. sammen med det guleste gule. Minner meg om en Spansk Flamencodanser, kanskje fordi jeg innimellom haging.. leser boken Hjemkomsten av Victoria Hislop. Tør jeg å spa og å flytte på rota til høsten? Er det noen som har et godt råd?


Jeg måtte bare vise så mange bilder, den er vidunderlig vakker!( Men jeg klarer ikke helt å gjenskape fargen gjennom linsa.)

3 kommentarer:

 1. Nydelig pion. Bjørk er også fint. Ser ut som om de trives godt sammen :-) Leste et sted at pionen ikke vil ha noe ekstraoppvartning - da dør den. Kanskje du ikke skal flytte den?

  SvarSlett
 2. Åh, det var en nydelig peon! Så høyreist og flott. Det ser ikke ut som den har det så vanskelig der den står. Dersom du vil ha fler av den kan du jo dele den tidlig på våren (når du ser skuddene). Da trenger du ikke røre rota som blir igjen ( bortsett fra akkurat i delingspunktet) Biten som flyttes vil gjerne ikke blomstre første året men kommer seg nok fort. Mine gamle peoner har flyttet litt rundt og har ikke tatt skade av det ;-)

  SvarSlett
 3. Flotte bilder av en nydelig peon, synes den gjør seg godt under bjørka.
  Vi har flyttet på peonene som stod her fra før, ble ingen blomstring på dem iår.
  Kjøpte også en ny peon iår, men det ble heller ingen blomstring på den.
  Har hørt at de ikke blomstrer første året de blir flyttet/plantet.
  Ønsker deg en fin helg og en fin sommer.
  Klem

  SvarSlett