Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

torsdag 29. juli 2010

Steinsanking og høysommerblomstring

Litt arbeid må til om en skal komme videre med planlagte prosjekter. I går hadde vi en flott tur til Todalen for å plukke stein til dammen. Dette ble gårsdagens fangst. Og her skal dammen ligge. Vi har begynt å gravd frem berget på venstre side. I bakgrunnen, bak dammen, skal drivhuset bygges. Endelig har vi fått godkjenning fra kommunen, så nå er det bare å brette opp ermene og gjøre grunnarbeidet.


Nå er det mye som blomstrer i Parkvegen. I skråningen ned mot vegen er det Lykkefund som har tatt over føringen. Sammen med den blomstrer Honningrosen, Bonica, Charles Austin, Fallstaff, Mary Rose og Therese Bugnet. I alle fall er det disse som forbipasserende kan lukte og nyte synet av.


I Rosebedet er det nå flere og flere roser som blomstrer. Første del av bedet er viet ferskenfarga roser. Eller vet ikke helt hva jeg skal kalle fargen.. Den varierer i flere nyanser.Rosa, fersken, lys gul..de er alle representert. Den første er Friesinger Morgenrote, den andre er vakre Clair Renaissance og den tredje er Bonita Renaissance.


Et oversiktsbilde av rosebedet får bli til en annen dag, jeg venter fortsatt på at lavendelhekken skal vise seg fra sin beste side. Ha en fin fredag!

7 kommentarer:

 1. Så mange fine roser som blomstrer hos deg.Og litt av en steinhaug.Blir nok flott med dam og drivhus,heldig du er!Var forressten i Todalen i dag vi også,innmed Nauståfossen.Flott!!

  SvarSlett
 2. Nydelige roser! Jeg ser frem til oversiktsbildene :-) Dere har virkelig mange prosjekter på gang med hagedam og drivhus! Hvilken sort lavendel bruker du forresten som hekk? Jeg har forsøkt å plante et par typer de siste årene, men de overleve ikke vinteren til tross for at i utgangspunktet mindre hardføre planter klarer det.
  Ha en fortsatt riktig fin sommer!

  SvarSlett
 3. Flott stein og nydelige roser. Ønsker meg dam jeg også, men det blir ikke med det første i følge min kjære :-)

  SvarSlett
 4. Spennende med dam, og så mye nydelige roser.
  Ha en riktig god helg, klem Laila

  SvarSlett
 5. ååå, så nydelige roser da :)
  Stensamlingen din var også fjong, rullesten er så fint!

  SvarSlett
 6. Nydelige roser hos deg også:) Roser må nok sies å være en av mine store favoritter ja;)

  Ha en fin helg. Klem

  SvarSlett
 7. Bonita renaissancee var utrolig lekker! Den må jeg notere meg :) I det hele tatt er renessanserosene vakre. Det må jo være litt av en opplevelse og gå tur i veien deres med alle de duftende iog budnende rosene som velter utover muren :)
  Veldig spennende prosjekter dere har foran dere! Både dam og drivhus da, SÅ herlig! Den flotte rullestenen dere har funnet blir vrikelig prikken over i'en. Gleder meg til å følge med, så jeg håper du oppdaterer med bilder jevnlig :)

  SvarSlett