Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

torsdag 14. oktober 2010

Første vinterdag

Tradisjonen sier at 14.oktober er første vinterdag. På denne dagen skulle primstaven snues og markerte første dag på vintersiden.

Da er det likevel godt å konstatere at det er noe som blomster ute i hagen.. vi får nyte det så lenge det varer.

Rosalilla nyanser.. Tidløs, plantet den for to år siden. I fjor høst kom den ikke opp, trodde derfor at den var borte. Men tenk, da vi kom hjem fra ferie, så lyste den mot oss..


Høstbergknappen finnes i mange fargenyanser, men jeg er spesielt glad i denne. den er hvit, men kommer hvert år med et par kvaster lys rosa.. hist og her. Heritage står enda med noen flotte roser.. og så Astrid Lindgren da.. den har visst ikke tenkt å gi seg riktig enda.


Noen planter i blånyanser holder også ut. Det fine høstværet som var på vestlandet da vi var på ferie, gjorde nok underverker. Noen nedklipte Marikåper hadde også funnet det for godt å komme med noen nye blomsterstengler.


Noen hvite nyanser finnes også.. Hortensian står fortsatt og lyser opp. Og Peppermyntebusken gleder oss med litt høstblomstring.


I følge yr.no, så skal det bli bra vær på lørdag. Det er mye som må gjøres ute før vinteren kommer. Jeg tror jeg vil glemme den første vinterdagen og bare nyte siste rest av høstblomstringen.

2 kommentarer:

  1. Oi, så flott blomstring det var hos deg, da! Ja, vi hadde noen utrolig varme, deilige dager i begynnelsen av oktober! Det var faktisk ganske nær tropenatt =) Men nå er det vel slutt på sånne temperaturer på denne siden av jul!
    Så flott at det er meldt fint vær i morgen, for her skal vi ferdigstille drivhuset! Flere skruer ar ankommet, så da setter vi i gang igjen!
    He en deilig helg!

    SvarSlett
  2. Det var veldig fine blomster hos deg så sent! Her er det ikke så mye å skryte av lenger, og nå er temperaturen nede på nesten null.... Enda har jeg mye å tømme! Ha en fortreffelig god helg!

    SvarSlett