Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

søndag 24. oktober 2010

Langflate etter snøfall

Kjært barn har mange navn. Oktoberbergknappen, Høstsedum, Oktoberrose.. den finnes i mange fargevarianter og er en av de som gleder meg om høsten. De er flotte allerede før blomsten kommer og de forskjellige fargene starter blomstringen litt forskjellig. De er også kjempeflotte i buketter. Men nå er det slutt.. snøen siste uke, sørget for det.

De ligger med brukket rygg og sa raskt... takk for i år.

En annen høstfavoritt som også har sagt takk for seg.. er Høstanemonene. Forrige helg stod de fremdeles rake og blostret fint i Kirkebedet. Nå.. er de et sorgens kapittel.


Min kjære "Frøken Senorita" henger med nebbet og gråter.


Nei, takke meg til.. vakkert høstvær uten snøbyger. Det er det, jeg ønsker meg. Da kan jeg nyte Oktoberbergknappen, ja.. i alle fall, en måned til.


 Og for ikke å snakke om... Anemonene.


Og "Frøken Senorita".. kommer du tilbake neste høst, mon tro?Da ønsker jeg alle som titter innom og er som meg.. en snøfri oktoberuke.

7 kommentarer:

 1. Jeg har sedumen stående avskåret jeg. I vann i en bøtte i en krukke. Der kommer de til å være brillefine lenge. Isen fryser jo til snart (det går bra foreløpig siden vannet er skjermet), men blomstene tåler det frem til det blir mildt. Når de ikke er fine lenger løfter jeg ut bøtten, og legger på plass noe mose eller noe sånnt. trur jeg...

  SvarSlett
 2. Så mycket fint du visar idag! Visst hoppas vi på en snöfri vecka nu;)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvarSlett
 3. Takk for tipset, Anne. I morgen skal de klippes av og nytes.. i bøtter og spann!

  SvarSlett
 4. Ja, sånn er høsten. Men det blir fine bilder av den da:)
  Jeg tar inn en god del av staudene og setter de i vaser, om de blomster enda eller har knopper. Samme med rosene, men i høst glemte jeg det. Ellers står staudene fulle av frø i vinterhalvåret, til glede for småfuglene:)
  Her har snøen regnet bort igjen, og nå venter jeg på lav sol i hagen, for da er det så flott å fotografere:-)

  SvarSlett
 5. Så många olika Sedum du har. Och anemoner, så tjusiga. Lite snö ser inte ut att ha gjort skada :)

  SvarSlett
 6. Takk for kommentar til vinterbildet på torsdag. Vinteren var bare på snarvisitt da, så kom mildvær og regn så den forsvant. I går hadde vi en flott høstdag mens det i dag har vært mer grått. Men den ordentlige vinteren kommer nok!
  Nydelige bilder - sedum er flott i alle stadier fra den spede begynnelse. Anemonene er også lekre.

  SvarSlett
 7. Så fine bilder. tidlig med snø. Snø er noe som kan være på fjellet synes jeg;) Ville gjerne vært i hagen hele året. Hva? Bor jeg i feil land sier du?
  Forøvrig....gulrotkake oppskrift er tilføyd blogginnlegget mitt.

  SvarSlett