Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

søndag 31. oktober 2010

En høsthelg etter mitt hjerte

Endelig, en høsthelg med deilige varmegrader, litt sol.. litt regn.. men mest av alt overskyet og gode  stunder med høstaktivitet i hagen. Jeg ble litt stressa av snøen som kom, hadde ikke rukket å forberede noe som helst til vinteren. Men etter denne deilige helga.. er alt så mye bedre. Det beste hadde vært om alt kunne fått visne ned og ligget som et dekke til våren. Men med alle brunsneglene som finner seg overvintringssteder, under blad og annet avfall, så nytter ikke det. Et femtitalls snegleunger har måttet bøte med livet denne helga. Og med tanke på hvor mange avkom de får i løpet av en sesong, så er jeg ganske så fornøyd.


Foreløpig har vi ingen kompostbinge. Må etter hvert finne en løsning der vi kan klare å holde brunsneglene unna. Med så mye hageavfall, så ble det også en tur på Plantasjen på lørdag. Vi trengte flere søppelsekker. Der var det 50% på all blomsterløk. Trass i at jeg var ferdig med løkplanting for i år, så klarte jeg ikke å gå fra en slik fristelse.


Både Allium, Liljer og Tulipaner havnet i handlekorga. Allium Albopilosum og Multiboulbosum, lilla og hvit. Liljen Chianti.. har de fra før, men det er plass til flere. Tulipanene Salmon Impression og Cladia. Og så Angelique.. fann plass til de fleste i Plommebedet. Gleder meg til våren jeg...Ønsker alle en fin uke!

6 kommentarer:

 1. Misunner deg ikke sneglene,jeg har ikke de fæle krypa ennu,men jeg misunner deg at du kan plante tulipaner.Her blir det rådyrmat men alliumen får være i fred.Kansje jeg skal plante allium sammen med tulipaner :-)
  Ha ei fin uke.

  SvarSlett
 2. Jag klarar aldir ggå förbi en alliumlök jag heller. Sniglarna är pest och pyton men dom ser ut till att bli.. Var på en föreläsning med han Dag förra året, beskjedet var klart, komposten skulle bli, sniglar till tross, den var allt för värdifull. Men inte känns det kul med en snigelfarm..

  SvarSlett
 3. Hehe, det blir fort noen poser løk ekstra på salget... Jeg har en venninde som var på 70% salg, og ringte meg, og vips så fikk mannen en haug flere løk å plante... thihi

  SvarSlett
 4. Ja, huff de sneglene! Her hos meg er det åkersneglene som er problemet. Lager antagelig "ris til egen bak" ved at jeg ikke klipper ned staudene om høsten - bøyer de bare ned slik at bladmassen gir beskyttelse mot frosten. Bacopaen ble absolutt en av favorittene denne sommeren, blir nok flere neste sesong. Det med løk på salg, - kjenner meg igjen!
  Ha en fin uke du også.

  SvarSlett
 5. Snøfall tidlig hos deg, men heldigvis ligger det ikke så lenge det første som kommer. Si meg - er de spesielt standhaftige de brunsneglene på nord-vestlandet? Jeg har brukt ferramol og det tror jeg har virket hos meg. Lykke til med løkplantingen :-)

  SvarSlett
 6. Brunsnegler er rett og slett pyton.....Heldigvis har jeg de ikke i hagen min. Kompostering er på tenkestadiet her hos meg, og jeg er temmelig fristet til å forsøke. Men er det vanskelig, mon tro? Jeg får følge med her, og i andre blogger, for det er jo en ubenyttet ressurs som jeg kunne ha til jordforbedring i bedene! Flott innkjøp du fikk gjort hos Plantasjen! Det er umulig å gå forbi den hylla der =)
  Ha en fin uke!

  SvarSlett