Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

lørdag 28. august 2010

Donna Bacalao

I går kveld var vi på utendørsopera i Kristiansund, en fantastisk opplevelse. Donna Bacalao er skrevet av Stig Nilsson og Frode Alnæs og det er tredje året at forestillingen vises. Været viste seg fra sin beste side, ikke en eneste regndråpe.. Stemningen på Vikaneset var veldig flott, stedet er verdt et besøk, både med og uten opera.


På hjemturen i dag var stoppet vi på vårt favoritt Gartneri, Myhren Bogrønt på Frei. Vi var på jakt etter en Acer som skulle plantes i krukke.. og selvfølgelig roser da. Mange av rosene våre er kjøpt her, blant annet Freisinger Morgenrote. De som driver gartneriet er kjempehyggelige, bedre service finnes neppe. Etter inspirasjon fra Laila-Karin sine vakre bilder av Leonardo da Vinci rosen, så var jeg på utkikk etter den.. Og tenk, rett utenfor inngangsdøren til gartneriet stod det 2 stk. .. og ventet på meg. De fikk selvfølgelig bli med hjem til Molde. I oktober får jeg tilsendt  rosekatalog, da skal jeg ønske meg roser for neste sommer. Siden det begynner å bli trangt om plassen, så skal jeg studere bloggene nøye og finne noen sikle-roser som skal settes opp på ønskelisten.


Tidligere denne uka kom handyman hjem med en vakker krukke fra Hageland i Ålesund. Vi er alltid på utkikk etter vakre krukker på høsten, med 50% rabatt så blir prisene overkommelige. Acer palmatum Disssectum, er plantet i krukken.På veien hjem måtte vi ta en stopp på Fursetfjellet. Der vokser disse vakre plantene langs grøftekanter og skråninger. Tror det er en vill orkide, men er sikkert på "bærtur".. Håper noen kan gi meg svar??

10 kommentarer:

 1. Award til deg i bloggen min.

  SvarSlett
 2. Så kjekt at du ble påvirket av mine roser.
  Jeg er veldig fornøyd med de.
  Du har helt sikkert rett i at det er en orkide.
  Det finnes jo endel villorkide i Norge.
  Ha en fortsatt fin helg
  Klem

  SvarSlett
 3. Dette er kjempespringfrø som er svartelistet i norsk natur. Den sprer seg kjempemasse, i fjor var det en flekk på ca 1 m i diameter like ved her, i år var hele jordet fullt. Den er vakker men må fjernes ved sprøyting, hvis du berører den kaster den frøene langt vekk ( ca7m) og den overtar helt.
  Klem Laila

  SvarSlett
 4. Rettelse til det med sprøyting. Den bør slås flere ganger i året og gjentas et par år til.
  Laila

  SvarSlett
 5. Vakker ja, men da er jeg glad den holder seg på Fursetfjellet.. mange mil fra Molde,

  SvarSlett
 6. Du har så inspirerende blogg:o) Jeg er innom en gang i blandt for å få input til egen hage, men er dårlig til å blogge selv. Du har forresten passert der vi bor i dag, før og etter den fantastiske forestillingen;o)

  SvarSlett
 7. Tak for dit kig ind - Fantastisk have du selv har her og alle de roser :0) Din anis isob er smuk.....hvor gammel er den.....har selv købt 5 små i år og er spændt på hvornår de bliver lige så store og smukke som din :0)

  Havehilsner Dorthe

  SvarSlett
 8. Hadde mannen min kommet hjem med en slik potte hadde jeg gråtit av glede, det kommer nokk aldri å skje.. Stilig :)

  SvarSlett
 9. Takk for kommentar hos meg. Da fant jeg jo din fine blogg. For et herlig hus og deilig hage dere har. Vakre bilder. Kommer gjerne på besøk igjen.

  SvarSlett
 10. Finner stadig nye roser jeg har lyst på her inne jeg også... Denne var vakker:)

  Heldig du som har en mann som kommer hjem med en så stor og flott krukke...;)

  SvarSlett