Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

søndag 8. august 2010

Rosebedet

Jeg har plantet mange roser i hagen, i forskjellige bed. Men et bed har fått navnet, Rosebedet. Det ligger mot sør, rett nedenfor huset. I vinter fikk det hard medfart av takras, men kanskje ikke så galt at det er godt for noe.. Hard beskjæring var nødvendig og det har gitt tettere og finere rosebusker. Ett år gammel Diamond Border, kjøpte den som kryprose.. fantastisk frisk og voksevillig.


Diamond Border blomstrer i fremkant av bedet. Bak er to Schneewitchen, til venstre en gruppe med ferskenfarga roser. Den ene er Friesinger Morgenrote, en fantastisk rose som skifter farge fra orange til lys rosa malerskrin palett. I tillegg har den et friskt og flott bladverk og lukter veldig søtt og godt.


I dette bedet er det 30 roser. Første del er ferskenfarga, så hvitt med Schneewittchen og Diamond Border. Så følger den sterkere rosafargen med Romance, Nostalgie, Heidetraum, Viking og Prestegårdsrosas foreløpige oppholdssted. Heritage, Eden Rose, Coral Dawn er lysere innslag i bedet før det avsluttes med Modern Centenial og Alexandra Renaissance. Lavendelhekken er et kapittel for seg selv.. Blomstrer sent og strekker seg langt. Den får sannsynlig for mye godsaker fra rosegjødsling og vann. Kansje jeg kanter bedet med Pilkant som vist på Grønn Glede.. Time will show.


Det er kun en stilkrose i Parkvegen. Nostalgie, vidunderlig vakker.


Romance, sammen med ettårige Riddersporer og Nostalgie.


Modern Centennial..så feil kan man ta. Tidligere i sommer sa jeg at dette ikke var min favoritt Kanadiske rose. Men den ville nok overbevise meg at den fortjente plassen sin. Den har blomstret overdådig, den lille busken har vært helt dekt av et nydelig rosa flor. Nå har den fått selskap av en søt liten Allium.


Rosen og Alliumen har fått besøk av to ivrige honningsankere.

2 kommentarer:

  1. Vakre bilder av roser og sammenplantinger! Allium - så sent? Er det en spesiell sort kanskje?

    SvarSlett
  2. Fantastisk flotte roser! Likte særlig godt din Diamond Border, den ser veldig delikat ut, ren hvit, nydelig!

    SvarSlett