Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

søndag 1. august 2010

Pelargonium


At pelargonier lett kan bli en dille, ja det skjønner jeg godt. Jeg har foreløpig noen få, håper bare at jeg klarer å overvintre de. Neste år blir det forhåpentligvis lettere, med drivhus på plass. En venninne gir meg hvert år stikling av Ade`s Elf. Pelargonium stjerne. Foreløpig er den min favoritt.


I vår var vi på Hagemessen på Lillestøm. I håndbagasjen hjem,fulgte det med  noen stiklinger. Den ene er Red Rambler. Så langt, masse blad og lite blomster. Men de få blomstene som er, ligner på små roser. Den andre er Honeywood Suzanne. En liten søt sak.


Diane Louise, en malerskrinpelargonium, ble også med hjem fra messen.


I den gamle kommodeskuffa er det lunt og fint å være når det regner og blåser som verst. Sammen med Ade`s Elf., en Engelsk pelargonium og en Rosa Miniatyr.


Velkommen i trappa ønskes vi av blant andre, Dronning Ingrid. Her får de klare seg så best de kan i all slags vær. Og de rosa kjøpt på hagesenteret.. er da også nydelige.


Så får jeg prøve å finne en plass innenomhus til vinteren, slik at noen av de kan glede oss også til neste sommer. Og samtidig får jeg bruke tiden til å lære mere om disse flotte plantene av andre Hagebloggere.

6 kommentarer:

 1. Jeg har dilla på pelargonium,har jo vist mange av mine på bloggen.Ades Elf har jeg også.Og Dronning Ingrid selvfølgelig.Så fint det var med plantene i kommodeskuffen!

  SvarSlett
 2. Nydelige pelargonier du har. Det er flotte planter, men hos meg får de desverre stygge blomster i regnet. Har jo noen likevel og prøver å plassere de litt beskyttet. De ser ikke så værst ut i år faktisk.

  SvarSlett
 3. Den dillen kjenner jeg godt til :-) Det er en nydelig utgave av Ades Elf - jeg har en som ligner fælt - bare med hvite blomster. Uten navn, kjøpt Plantasjen. Skal ta en liten fotorunde på pellisene en av disse dager. Ha en flott uke!

  SvarSlett
 4. Hei!
  Takk for koselig kommentar hos meg:)
  Alltid kjekt å bli "kjent" med nye bloggere...nydelig blogg du har, hit kommer jeg garantert tilbake:)
  Endelig har jeg et navn på den engelske pelargonien, Ades Elf, det viste jeg ikke:)
  Ønsker deg en nydelig uke, Hanne

  SvarSlett
 5. Heisann og takk for hilsen hos meg!!
  Legger deg til i bloggrollen for deg vil jeg gjerne følge med!!
  nydelige og spesielle pelargonium du fikk fatt på...har bare de "vanlige" men er jo fine de også da :o)
  ha en fin dag :o)

  SvarSlett
 6. Heisan!
  Så artig det var med pelargonium i skuffen
  :-))
  Mange flotte bilder i bloggen din. Har vært her mange ganger, men har ikke lagt igjen kommentar.
  Kommer tilbake jeg, vet du!
  Og tusen takk for hilsen på bloggen min.
  Klem fra Line

  Ps! Klarte ikke kommentere uten Googlekonto. Så jeg måtte bruke I Skogkanten. Men bloggen min er jo på http://husetpaalandet.blogg.no

  SvarSlett