Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

fredag 13. august 2010

For mye av det gode..

Siste nytt fra Plommebedet.

En kald forsommer gjorde at plantene vokste, sakte.. sakte.. sakte. Jeg hadde mange planter på kjøkkenbenken som ikke var plantet ut. Hvite Nicotiana fikk plass i Plommebedet. Men nok er nok.. god plantejord og kugjødsel har gjort at de har tatt overhånd. Så etter noen dager med nesen ned i de gode duftene.. tok jeg spaden fatt :-( Dette var en vanskelig avgjørelse..


Prydløvemunn er også en plante jeg sår hvert år. Siden hagen er i utvikling må den hvert år få nye plasser å vokse. I år var det plass i Plommebedet, trodde jeg.. helt til de ble kjempestore. Nå tar jeg inn buketter i bøtter og spann, for disse hadde jeg ikke hjerte til å spa opp. Mary Rose får klare seg så godt hun kan, jeg lover.. til neste år skal hun få bedre plass.


Malvaen hadde også tatt overhånd, både den blå og rosa. Så etter noen spadetak ble jeg kvitt 3 blåe og 2 rosa.


En malva står igen, en rosa.


Så da får endelig Super Dorothy den plassen og lyset hun fortjener for å strekke seg opp i Plommetreet, slik hun var tiltenkt.


En søt liten rosa storkenebb, navnet finner jeg nok, en senere dag. Sådd i vår, skulle blomstre neste år. Den fikk en beskyttet plass i Plommebedet, for å vokse seg stor og sterk. Den takker for det, med en blomst i år.


I håndbasjen fra hagemessen på Lillestrøm. Rosen Herkules.. en helt annerledes rosafarge.. nydelig.


En avlegger fra en hagevenninne på Vigra, får lov å stå. Hun har fått denne Stokkrosen fra en venninne i Danmark. Kjekt å vite hvor de kommer fra :-)


Anisisop Blue Fortune, jeg plantet 2 stk. De er blitt kjempestore, Louise Odier ble helt bortkommen. Så flyttet jeg en.. og da ble alt så mye bedre. Den andre har fått plass ved den lys gule Stokkrosen, de er fine sammen.

4 kommentarer:

 1. Frodig og vakkert. Skjønner godt at det har tatt overhånd - det har det gjort her også, så jeg har også tatt en god omgang med "luking". Ha en kjempegod helg!

  SvarSlett
 2. Er imponert av deg som klarer å spa noe opp midt i blomstringa. Her nøyer jeg meg med å plukke litt vekk, men det ser like fullt ut forvokst :-).
  Det har nok vært omtrent samme vær her jeg bor, og når juli og august er forholdsvis varme og med mye regn, så trives plantene. Det som en gang var fine blomsterbed er nå blitt rene villniss.
  Jeg plukker inn og luker vekk, men da kommer det jo bare mer. Og det er da flott med alle blomstene vi lengtet etter i vinter!

  SvarSlett
 3. Heisann!
  Skal si dere har en bugnende hage!!! :-)

  Mange nydelige bilder. Kos dere med sensommerblomstringen. Her er det snart tid for å finne løker som skal i jorda etter hvert. Samt finne noe som kan kose seg utover sensommer/høsten! Nyt hagen i lange drag! Klem fra meg!

  SvarSlett
 4. Veldig mye vakkert som blomstrer hos deg.
  Har ikke så store hagen jeg, men ser at det må litt omplanting til Tar det til høsten. må ha litt mer system i rosene.nå er det litt hulter til bulter.
  Ha en fin søndag.
  Klem

  SvarSlett