Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

tirsdag 17. august 2010

Hvit Nyserot og en annen raritet..

Tidlig i sommer viste jeg bilder av bladene til denne planten da den struttet opp i Kirkebedet. Etter at jeg fikk vite navnet på min spennende "sydlandske" plante, så var jeg spent på om den ville blomstre. Og tenk, det gjør den. HVIT NYSEROT.


Samtidig blomstrer Hvit Solhatt og Hvite Nicotiana. De ble riktig så fine sammen.


Denne Solhatten er den eneste så langt i vår hage. Men de flotte eksemplarene på hagebloggene rundt omkring, er veldig inspirerende. Men... hvor mange "diller" går det egentlig an å få???


En annen raritet. For to år siden kjøpte jeg en frøpakke med brune Revebjeller. På bildet såg den ut som en vanlig Revebjelle i størrelse, men fargen var veldig spesiell. Den har et veldig fint bladverk, er av den sorten som kommer opp fra samme roten hvert år. Men blomstene da, de er bitte..bitte små. Hver bjelle er som en lillefingernegl. Rare greier..

7 kommentarer:

 1. Ja, si det du. Jeg har en mistanke om at en kan få alle diller som finnes! Jeg har vært hardt angrepet i år. Kjempefin solhatt! Jeg har ikke vært så glad i den vanlige revebjella, men den du har ser jo veldig fin ut, kanskje jeg skifter mening? :-)

  SvarSlett
 2. Hvit nyserot,den så veldig fin ut.Spesiell den revebjellen!

  SvarSlett
 3. Jepp- det er ikke alltid blomstene blir helt slik som på bildet eller som man hadde forestillt seg. Jeg bestillte rød Ammaryllis til jul en gang- den viste seg å være hvit med røde tegninger- ikke helt som på bildet eller som jeg hadde tenkt...

  SvarSlett
 4. Man kan ofte bli lurt av blomsterstørrelsen på bilder :) Den var jo dekoprativ da, revebjellen din! Jeg har gått i fellen et par ganger med klematis som har bittesmå, nesten useelige blosmter. Nyseroten var flott!
  Jeg har smådilla på solhatt og da spesielt de lyse sortene. Mine frøsådde 'White Swan' blomstrer for første gang i år, og flere frøsorter er innkjøpt :)

  SvarSlett
 5. Tror også at en kan få diller på alt som finnes. Jeg har dilla på alt for mange planter i år, tror ikke jeg skal nærme meg et planteutsalg på lenge.
  Så spennende planter du viser, Nyseroten er jo bare nydelig.
  Ønsker deg en fin onsdagskveld :o)

  SvarSlett
 6. Du har en utrolig innholdsrik og flott hage. Tenkte å ta en smugtitt over hagegjerdet da jeg var i Molde på Jazzfestival. Tror jeg så huset ditt fra rådhustaket. Der har de forresten et bed med rosen "Aspirin" blandt mange andre.

  Høstormedruene liker litt skygge og fuktig jord. Og når de først kommer i vekst tar de skikkelig av, men er de nyplantet i år vil de nok ha litt tid på å etablere seg. Flotte planter er det ihvertfall. Mine mørkblada har begynt å sette knopper nå, så da er det nok håp om blomstring ut på høsten.

  SvarSlett
 7. Flotte planter:) Må nok skaffe meg en hvit solhatt også...;)

  SvarSlett