Velkommen til Parkvegens Hageglede og Hagegalskap

Velkommen til hagen vår, en hage som fortsatt er under oppbygging og forandring. Nye bed planlegges og lages, planter kjøpes og plantes. Noen planter deles og noen er stadig på flyttefot. Takk for at du titter innom, jeg setter stor pris på din kommentar.
-----------------------------------------------------------------

tirsdag 3. august 2010

Liljer

På hagemessen på Lillestrøm var det en stand, der du kunne kjøpe liljeknoller. Om jeg ikke husker feil, så var det 9 stk. for 100kr. Vi var på messen på søndag, så det begynte å bli tomt, men noen fikk jeg da med meg hjem. Navn vet jeg ikke, men nydelige er de i alle fall. de ble plantet i krukker og senere ut i bedet.Jeg har ikke noe greie på liljer.. så om de må tas inn til vinteren.. ja det vet jeg ikke. Kan noen hjelpe..???

10 kommentarer:

 1. Nydelige liljer.
  Så vakre pelargonia på innlegget under.
  Jeg skjønner at jeg må lage plass til litt annet en roser.

  SvarSlett
 2. Ja det var skikkelig fargerike liljer!Lekkert!

  SvarSlett
 3. Det var flotte liljer. Fikk et godt tips mot liljebiller - eller du er kanskje ikke plaget med de? Si fra hvis du er :-)
  Jeg har ikke tatt inn mine om vinteren, og tror egentlig ikke det er nødvendig.

  SvarSlett
 4. Den standen fikk jeg søren meg ikke med meg. Er DET mulig?? åÅhhh..

  SvarSlett
 5. Jeg kjøpte også liljer på den standen. Litt dumt at det ikke var mere merka, men men...
  Du kan bare la løken være i jorda, det går helt greit. Jeg dekker ikke over dem om vinteren, men det er klart dem får litt dekke fra de visne staudene rundt seg.
  Min erfaring er at liljeløken vokser/deler seg, eller hva dem kaller det, de som kan dette, så om noen år vil du ha flere av samme slag.
  Liljer er kjempe flott.

  SvarSlett
 6. Nydelige liljer, jeg kjøpte også liljer der og tre av de blomstrer og en står med store knopper, og jeg er så spent på om den er hvit.
  De behøver ikke tas inn.
  Ha en fin dag, klem Laila

  SvarSlett
 7. Liljer er bare nydelig - og den standen var jeg innom også :-)

  Vi har nok kjøpt noen av de samme liljene, men mine har ikke blomstret ennå (jeg legger nok ut bilder etterhvert). Jeg tror at den øverste kan være 'Peau Douce' og nr. 2 kanskje kan være 'Woodriff's Memory.

  SvarSlett
 8. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Er ein stor beundrer av hagen og huset ditt. Liljene er nydelige, men "prestegardsrosa" skulle eg gjerne hatt. Har mange gammeldagse roser og dei svikter ikkje. Ha ei god natt :o))

  SvarSlett
 9. Läckert, jag skjønner att jag bara blir tvungen att beställa en massa liljor nu i höst/vår. Nästa sommar vill jag ha som du :)

  SvarSlett
 10. Nydelig liljer! Jeg har noen av de samme... og jeg har bare dekket dem litt til her i sone 5, så da tenker jeg nok at det går bra i Molde.... ;o) Skulle vel være mildere klima der vil jeg tro, men de skal vel heller ikke stå fuktig så veldrenert jord er kanskje like viktig.

  SvarSlett